Adana'daki Cinsel İstismar İddiası

Gaziantep'den kaçarak Adana'ya gelen 16 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen polis memuru ve olaya göz yuman mesai arkadaşının görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 6 ay önce Gaziantep'in Nizip ilçesinden kaçarak Adana'ya gelen ve ailesi tarafından hakkında kayıp ihbarında bulunulan 16 yaşındaki H.P'nin, cinsel istirmara uğradığı iddiasıyla şikayette bulunduğu belirtildi.

Ailesine teslim edilen H.P'nin, şikayeti üzerine aynı gün avukat nezaretinde ifadesinin alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''H.P, daha önceki yıllarda tecavüze uğradığını ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu, ayrı yaşayan anne ve babasından habersiz olarak Adana'ya geldiğini, parklarda yattığını, dolmuşta tanıştığı bir polis memurunun daha sonra kendisinin telefonla aradığını ve bir eve yerleştirildiğini, ertesi gün evden ayrıldığını ve C. isimli başka bir erkekle tanıştığını, bu şahsın da cinsel istismarına maruz kaldığını beyan etmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda gelişmelere taraf olan şahıslar yakalanarak ifadeleri alınmış, görevli polis memuru mevcutlu olarak sevk edildiği adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Olaya adı karışan polis memuru ve mesai arkadaşı aktif ekip görevinden sabit nöbet görevine alınmış, haklarında adli ve idari soruşturma açılmış ve bu çerçevede de görevden uzaklaştırılmışlardır. Söz konusu şahıslar hakkında adli yargılama ve buna paralel olarak idari soruşturma devam etmektedir.''

Adana Emniyet Müdürlüğü personelinin, Adana'nın ve Adana halkının güvenliğini sağlamak ve en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz çalıştığı vurgulanan açıklamada, ''Adana Emniyet Müdürlüğü personeli içerisinden görevinde gereken ciddiyeti göstermeyen, duyarsız davranan, suistimal veya istismarda bulunanlara bugüne kadar müsamaha gösterilmediği gibi bundan sonra da hiçbir şekilde gösterilmeyecektir. Mevcut yasalar ve disiplin mevzuatımız hiçbir ayrım yapmadan herkes hakkında titizlikle uygulanmış ve bundan sonra da uygulanacaktır'' ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA