35 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Sinop'ta 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili 35 bin öğrenci için çaldı.

35 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı
Yeni eğitim-öğretim yılında Sinop ili genelinde 2 bin 200 öğretmen görev aldı.
İlk, orta öğretim ve hizmet kurumu olmak üzere 216 okulda 35 bin öğrenciyle yeni eğitim-öğretim yılına başladıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, bu okullarda toplam 2 bin 200 öğretmenin görevli olduğunu söyledi.

Ders kitaplarını öğrencilere ulaştırdıklarını, Fatih Projesi'nin de tüm hızıyla sürdüğünü belirten Akkurt; "Biz şu anda ders kitaplarımızı öğrencilerimizin tamamına ulaştırdık. Bu kapsamda il genelinde 456 bin ders kitabı dağıtıldı. Ancak eline kitapları ulaşmayan öğrencilerimiz internet ortamından da kitaplar ellerine ulaşana kadar derslerini takip edebilirler. Bu arada 24 okulumuzda fatih projesinin alt yapı çalışmaları bitti. Önümüzdeki dönemde alt yapısı tamamlanan okullarda kademeli olarak tablet dağıtımına geçeceğiz. Ortaokullarımızı bu proje kapsamında yeniden elden geçireceğiz ve planlamasını yapacağız" diye konuştu

Tüm öğrencilere ve öğretmenlere yeni dönemde başarılar dileyen Akkurt; "Mutlaka eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Vatandaşlarımız bizimle irtibatlı olsunlar ve hep birlikte Sinop'un başarısı için çaba gösterelim. Küçük hesapları bu ilin önüne koymadan çalışmalarımızı sürdürelim ve hız kesmeyelim. Tüm öğrencilerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiamıza yeni dönemin hayırlar getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA