Sp Genel Başkan Yardımcısı Aydın, Malatya'da

MALATYA - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, "Suriye'ye yapılmak istenen müdahalede mesele Esad değildir, mesele İsrail'in güvenliğinin sağlanmasıdır" dedi.

Partisinin Yeşilyurt İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Kongresi'ne katılan Aydın, Malatya Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen genel kurulda yaptığı konuşmada, birliğin, beraberliğin ve güzelin olması, insanların Milli Görüş etrafında toplanması için çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi için herkesin birlik olması gerektiğini ifade eden Aydın, "76 milyon olarak hangi mezhep, hangi ırk ve hangi dinden olursak olalım bugünlerde her zamankinden daha fazla birbirimize ihtiyacımız var ve buna mecburuz" diye konuştu.

Suriye'ye olası askeri müdahale konusuna değinen Aydın, şunları söyledi:

"Hiçbir zalimin yanında olamayız, hiçbir katilin yanında olamayız. Oradaki durumu düzeltmek ve sıkıntıları çözmek için çaba göstermeliyiz çünkü savaşlarda kim olursa olsun insanların ölmesi kabullenilir değildir. Mısır'ın, Irak'ın ve Suriye'nin içinde bulunduğu durumun yaradığı tek ülke İsrail'dir. Suriye'ye yapılmak istenen müdahalede mesele Esad değildir, mesele İsrail'in güvenliğinin sağlanmasıdır. Buna karşın İran ve Rusya müdahaleye karşı direniyor."

Bu arada, tek listeyle gidilen kongrede, SP Yeşilyurt İlçe Başkanlığına Hamza Paşahan seçildi.

Kaynak: AA