Seka Kültür Evi’nde Kurslar Başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi SEKA Kültür Evi’nde Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen kurslar yeni eğitim döneminde de devam edecek.

Seka Kültür Evi’nde Kurslar Başlıyor
Dersler, 21 Eylül 2013 tarihinden itibaren TDED Kocaeli Şubesi’nin (SEKA) Sanat Kültür ve Edebiyat Akademisinde yapılacak. Güz Dönemi ücretsiz kurs kayıtları başlarken yeni dönemde düzenlenecek kurslar; M. Sait Karaçorlu ile Mesnevi okumaları, Dr. Ali Vasfi Kurt ile Dîvân-ı Hikmet okumaları, Mahmut Emekli ile Arapça ve Osmanlıca dersleri, Dr. Erdoğan Akkanat ile Ney ve Tarihi Türk Mûsıkîsi Topluluk çalışmaları ve klasik okuma gruplarından oluşuyor.

Kurslara katılmak isteyenler, Sekapark Otel karşısındaki Kozluk Mah. Mehmet Ali Kağıtçı Sok. No: 71’deki Edebiyat Evi’ne bizzat gelerek veya (0262) 270 01 00 numaralı telefona, dedkocaeli@gmail.com adresine başvuruda bulunabilirler.

TDED Kocaeli Şubesi’nde her cumartesi Dr. Erdoğan Akkanat ile saat 10.00’da Ney ve aynı gün saat 13.00’de Tarihi Türk Mûsıkîsi Topluluk çalışmaları gerçekleştiriliyor. Hoca Ahmet Yesevî’nin Dîvân-ı Hikmet’ini Dr. Ali Vasfi Kurt ile saat 14.00’de okunmaya başlıyor.

Her çarşamba ve Perşembe ise Mahmut Emekli ile Osmanlıca ve Arapça dersleri gelen taleplere göre belirlenecek gün ve saatlerde yapılacak.

Her Perşembe M. Sait Karaçorlu ile Mevlânâ Hz.’nin Mesnevi’si her Perşembe saat 19.30’da okunacak.
Kaynak: İHA