Mahsenli Ali Efendi Anıldı

KIRŞEHİR - Kırşehir'in kanaat önderleri arasında yer alan Mahsenli Ali Efendi düzenlenen programla anıldı.

Akçakent ilçesine bağlı Mahsenli beldesinde yapılan etkinliğe Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, eski Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, ilçe Kaymakamı Remzi Demir, İl Müftüsü Mustafa Balık, AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda konuşan Kırşehir Milletvekili Çalışkan, Türkiye'nin birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacı olduğu bir dönemden geçtiklerini söyledi.

Türkiye üzerinde her zaman oyunların oynandığını iddia eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Dinimize sımsıkı sarılıp çocuklarımıza da öğretmek suretiyle bu birlik ve beraberliğimizi daim kılmak zorundayız. Nasıl ki ecdadımız 6 yüzyıl dünyaya hükmettiyse bu birlik ve beraberlik anlayışıyla, ümmet ve kardeşlik anlayışı ile olmuştur. Bizler de ancak bugün bu oyunları bu anlayış ile bozabiliriz. Çok şükür ki sizler bu oyunlara her zaman en güzel cevabı veriyorsunuz."

Mahsenli Ali Efendi'nin ilim ve irfan merkezi olduğunu ifade eden Çalışkan, "Allah rahmet eylesin. Hepimizin vakti sayılı, hepimizin bir sırası var, hepimiz bir gün Rabbimize kavuşacağız. Nasıl bugün burada Ali Efendi'yi anıyorsak ve nasıl hepimizin gönlüne girmiş ise Allah hepimizi birbirimizin gönlüne girmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

Kaynak: AA