Kan Davası Barışla Sonuçlandı

MARDİN - Kızıltepe ilçesinde yaşayan Dündar ve Ertopal aileleri arasında 5 ay önce başlayan kan davası, barışla sonuçlandı.

Ailelerin barışma kararı üzerine ilçe merkezindeki Buhara Düğün Salonu'nda, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, AK Parti Mardin milletvekilleri Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey, çok sayıda davetli ve iki aile mensuplarının katıldığı bir barış yemeği verildi.

Valisi Cengiz, burada yaptığı konuşmada, çözüm süreci sayesinde bölgede barış havasının hakim olduğunu söyledi.

Çözüm sürecine verilen destek ve sağlanan huzur sayesinde vatandaşların gülen yüzünü gördüklerini kaydeden Cengiz, şöyle konuştu:

"Bu barışın sürekli olmasını yürekten arzu ediyoruz ama bunun için çaba lazım. Barış olmayan bir ülke çok uzağımızda değil. Acıyı birlikte yaşıyoruz. Hemen hattın altında 15 kilometre ötede yaşanan ızdırapları hep birlikte görüyoruz, televizyon ekranlarında yaşıyoruz. Mardin'deki Suriyeli vatandaşların yaşadıklarını görüyoruz. Barışın kıymetini bilelim. Barış için gayretlerimizi lütfen esirgemeyelim. Barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kur'an-ı Kerim'in okunması ve dua edilmesinin ardından iki ailenin önde gelenleri Sait Ertopal ve Şemsettin Dündar tokalaşarak kan davasını sonlandırdıklarını açıkladılar.

Kaynak: AA