Hilton'da Pamuk Hasadı

Adana'da daha önce yerinde tekstil fabrikası Hiltonsa Oteli'nin bahçesinde hem geçmişi unutmamak hem de gelen müşterilere Adana'nın simgesini göstermek için pamuk yetiştiriliyor.

Hilton'da Pamuk Hasadı
1951 yılında Türkiye'ye Bosna'dan gelen Bosnalı Salih Efendi ve Adana'ya Kayseri'den gelen Sabancı Ailesi Seyhan Nehri kenarında hemen tarihi Taşköprü'nün yanı başına BOSSA tekstil fabrikasını kurdu. Bu fabrika pamuk cenneti olan Adana'da yüzlerce aileye ekmek kapısı olurken Adana'nın pamuğunu da dünyaya tanıttı. Ancak 1990'lı yılların sonunda fabrikanın daha modern olması ve büyütülmesi için tarihi BOSSA fabrikası yer değiştirdi. Fabrikanın yerine Hiltonsa Oteli yapıldı. Ancak BOSSA fabrikasının bacası yıkılmayarak otelin bahçesinde tarihi bir simge olarak bırakıldı. Bacanın yanı sıra otel yönetimi hem Sabancı Ailesine olan minnettarlığı hem de Adana'nın simgesi olması nedeniyle 2 yıldır otle bahçesinde pamuk yetiştirip hasat etmeye başladı.

Bahçenin bir bölümüne ekilen pamuğa gözleri gibi bakan otel yönetimi bununla hem geçmişi yad ediyor, hem de Adana'nın simgesi olan pamuğu gelen müşterilerine gösteriyor. Yarın yapılacak olan 20 Altın Koza Film Festivali'nin Sevgi Korteji'nin başlangıç yeri olan Hilton Oteli'nde festivalinde simgesi olan pamuğu sanatçılara göstermeye hazırlanıyor.

Kat Hizmetleri Müdürü Yılmaz Güzel ve Halka İlişkiler Yetkilisi Merve Tansı ile pamuğu sürekli kontrol ederken, bu uygulamayı Hiltonsa Genel Müdürü Bülent Tarlan'ın bizzat talimatıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Güzel, hem Adana'nın simgesi olması hem de geçmişte burada bulunan BOSSA fabrikasında Sabancı Ailesi'nin pamuktan tekstil üretimi yapması nedeniyle bahçeye pamuk ektiklerini belirterek, "Gelen müşterilerimize buradaki pamuğu gösteriyoruz. Ya da odalarına çiçek yerine pamuk koyuyoruz bu onların çok hoşuna gidiyor. Altın Koza Film Festivali kapsamında otelimize gelen sanatçılarımızı da pamuk veriyoruz onlar da bunu çok anlamlı buluyor" dedi.

Pamuğu satmadıklarını otelde kullandıklarını anlatan Güzel, yakın zamanda hasada başlayacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA