Ekonomik Tatilde Sezon Kapandı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin günübirlik ekonomik tatil hizmeti verdiği Yassıcaada'da sezonun kapandığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Urla'daki Yassıcaada, her yıl olduğu gibi bu yaz mevsiminde ziyaretçi akınına uğradığı belirtildi. Açıklamada, 18 Haziran tarihinde tatilcilere açılan Yassıcaada'dan yaz boyunca 24 bin 375 kişinin yararlandığı kaydedildi.

Yassıcaada, ilk açıldığı 2001 yılından itibaren yaklaşık 350 bin kişiye hizmet verdiği ifade edilen açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Grand Plaza Turizm A.Ş. tarafından işletilen tesislere, İzdeniz A.Ş. tarafından Pazartesi günleri hariç, Karşıyaka ve Üçkuyular iskelelerinden seferler düzenlendiği hatırlatıldı.

Pazartesi günleri ise engelliler, gaziler ve aileleri, huzurevi sakinleri, Önder Aileler Projesi'ne kayıtlı ailelerin Yassıcaada'ya ücretsiz taşındığının bildirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Talebin yoğun olduğu hafta sonlarında seferler iki gemi ile gerçekleştirildi.

İzmirli, vapurlarla taşındığı adada ucuz ve kaliteli günübirlik tatilin keyfini yaşadı. 400 metrelik kumsalı ve aktiviteleriyle tatil köylerini aratmayan Yassıcada'dan daha çok İzmirlinin yararlanabilmesi için 12 TL olan gidiş-dönüş ücretine 3 yıldır zam yapmadı. Ada'da tatilcilerin sağlık ve güvenliği için güvenlik görevlileri, bir doktor ve bir hemşireden oluşan sağlık ekibi ile cankurtaran hazır bulundu."

Kaynak: AA