Chp Antalya İl Başkanı Kök

ANTALYA - CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, "AKP yasaklasa da öğretmenlerimiz öğrencilerini Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen vatandaşlar olarak yetiştirmeye devam edeceklerdir" dedi.

Devrim Kök, yaptığı yazılı açıklamada, yarın başlayacak 2013-2014 eğitim-öğretim yılı ile milyonlarca öğrencinin sınıfları dolduracağını kaydetti.

Türkiye'de eğitimin milli olması gerektiğini, Milli Eğitim Bakanlığı'nın deneme-yanılma tahtası gören anlayışının doğru olmadığını ifade eden Kök, eğitimde çağdaşlaşmayı, bilimsel olmayı ve özgür düşünen beyinler yetiştirmeyi hedefleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, çağdaş çizgisinden sapan ve ülkeyi karanlığa mahkum edecek bir anlayışla eğitimi yönlendiren zihniyetlerin son günlerinin yaklaştığını savundu.

Eğitim-öğretim yılının öğrencilerin yanısıra veliler için de sorunlarla dolu olacağını kaydeden Kök, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ama biliyoruz ki, en büyük zorluğu her zaman olduğu gibi bu yılda öğretmenlerimiz yaşayacak. Bugüne kadar, demokrasiyi, hukuk devletini, cumhuriyeti benimseyen, savunan, insan haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumluluk bilinci yüksek öğrenciler yetiştiren ve bunun mutluluğuyla yaşayan, her tür zorluğa da bu sorumlulukla göğüs geren öğretmenler ne yazık ki bu yeni eğitim yılında AKP İktidarının kabul edilemez bir yasağıyla karşılaştılar. Öğretmenler artık öğrencilerine insan haklarına saygılı olmayı, ülkesine karşı sorumlu davranmayı öğretemeyecekler."

Kaynak: AA