Burhaniye’de Turizm Toplantısı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, turizmciler, kaymakam Osman Yenidoğan’ın başkanlığında bir araya geldi.

Burhaniye’de Turizm Toplantısı
Keskin Otelde yapılan toplantıda 10-13 Ekim tarihlerinde Ankara’ da düzenlenecek olan Balıkesir Tanıtım Günü’nde yapılacaklar ele alındı. Öğretmenler Mahallesindeki keskin Otel de yapılan toplantıya Kaymakam Osman Yenidoğan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Fikret Akova, Turizm Derneği Başkanı Şükrü Baykal ve İlçe Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Erkan Bildirici ve işletme sahipleri katıldı.

Geçtiğimiz ay göreve başlayan Kaymakam Osman Yenidoğan, turizmde sorunları belirlemek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu güne kadar hoş geldin ziyaretleri olduğunu anlatan Kaymakam Osman Yenidoğan, “Bizde gelenlere iadeyi ziyarette bulunuyoruz. Ancak, bundan böyle çalışma zamanı. Bunun için işletmelerimizi ziyaret edeceğiz. Yerinde görüp sorunları belirlemek istiyoruz. Alana çıkıp çevreyi görme zamanı geldi. Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

İlçede turizmi geliştirmek için yeni projeleri olduğunu anlatan Belediye Başkanı Fikret Akova, “Ören’deki Adramyttieion kazıları devam ediyor. Buradan çıkan eserler için müze oluşturacağız. Ören ve Taylıeli köyü için de yeni projeler hazırlıyoruz” dedi.

Turizm Derneği Başkanı .Şükrü Baykal da, turizmcilerin ilgisizliğinden yakındı. Şükrü Baykal, “Turizmci arkadaşlarımızı yeni kaymakamımız ve emniyet müdürümüz ile tanıştırmayı amaçladık. EMİTT fuarı ile dış fuarlara dış fuarlara katılmak istiyoruz. Toplantımızı katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Ankara da 10-13 Ekim tarihlerinde Ankara da yapılacak Balıkesir tanıtım günleri hazırlıklarının ele alındığı toplantının ardından bazı işletmeler ziyaret edildi.
Kaynak: İHA