Başkan Alıcık, 4.5 Yılını Değerlendirdi

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, makamında düzenlediği basın toplantısı ile kendisinden ve siyasi görüşünden bahsederek göreve geldiği tarihten bu yana yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Başkan Alıcık, 4.5 Yılını Değerlendirdi
Nazilli’nin en önemli sorunları arasında bulunan işsizliğin çözümü için yatırımcılara büyük destek verdiğini bu nedenle de Organize Sanayi Bölgesi’nde devamlı Belediye çalışmaları yapıldığını ifade eden Başkan Alıcık, son olarakta geçtiğimiz günlerde OSB tarafından alınan asfalt malzemesinin döküm işlemini de Nazilli Belediyesi olarak yapacaklarını söyledi.

Nazilli’de iş yapmak isteyen yatırımcıların önünün açılması için her zaman olduğu gibi şimdi de çok çalıştığını belirten Alıcık, bu konuda hiçbir çekincelerinin olmadığını dile getirdi. Keşke bizi hiç uyutmasalar diyen Alıcık; “Onlar istesin biz yapalım. Akıllı işler yapalım çünkü bu Nazilli hepimizin. Çakılan her bir çivi yarınlarımıza fayda sağlayacaktır. OSB’de 700 dönüm genişletme çalışmaları başlatıldı. Buraya büyük bir emek harcandı. 1994 yılından bu yana çalışmalar sürüyor. Sekteye uğruyor ve Ali Uzunırmak bu sorunu çözüyor hatta o dönemlerde Esat Ergüler de meclis toplantısında teşekkür etmişti. Tacettin bey açıklama yapmış fotoğraflarda belediye başkanları var demişler ama Belediye Başkanları bu işte hep hamallık kısmında var. Diğer belediye başkanı arkadaşlarım için de konuşuyor olacağım ama yiğidi öldürüp hakkını da yememek lazım. Bu arada OSB’de asıl övülmesi gereken Nazillili işadamlarımız olmalı. 10 dönüm alanda yüzlerce işçi çalıştıran işadamlarımız var. Bize diyorlar ki büyük marka, ismi olan iş adamlarına yer vermiyorlar diyorlar ama bu marka işyerleri olunca mı OSB çok faydalı olacak onu da anlamış değilim. Büyük firmaların OSB’ye gelmeme nedeni çok açık. Çünkü Aydın teşvik kapsamında 2. sırada yer alıyor. Manisa ve Uşak gibi iller ise 3. sırada yer alıyor. Yani Nazilli’de yatırım yapacak işadamı yüzde 50 teşvik alırken, 3. teşvik bölgelerinde ise yüzde 100 teşvik alıyor. Ne Uğur ne de Belediye başkanları büyük firmalara engel değildir. Önemli olan siyasilerin bu teşvik programına önem vererek Aydın’ı da 3. teşvik bölgelerine aldırmalarıdır” şeklinde konuştu.

Kendisinden önceki belediye başkanı arkadaşları ve ağabeyleri gibi bugüne kadar sadece yaptıklarını anlattığını söyleyen Alıcık; “Eleştiri olacaktır, zaten eleştirinin olmadığı yerde hiçbir şey olamaz. Ama eleştiri yapılırken de doğru bilgilenmenin doğru şeyleri söylemenin de önemli olduğunu unutmamak lazım. Aday olduğum ve göreve başladığım günden bu yana söylediğim gibi siyaset birbirimizin yüzüne bakılabilecek şekilde yapılmalı ki ileride de Nazilli’de yaşayacağımız için birbirimizin yine yüzüne bakabilmeliyiz. Bu bence siyasetteki en önemli ilkelerden biri olmalı ve biz bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ben hangi belediyenin ne kadar borcu, ne kadar alacağı var her şeyi bilen birisiyim ama belediye başkanı arkadaşlarıma saygımdan dolayı hiç kimseye bir şey açıklamam. Borcu olmayan belediye olur mu? Bence olmamalı çünkü parası olan belediye hizmet yapmıyordur. Ama bir şeyin önüne geçmeliyiz. Bu belediye başkanı bizle hareket ediyorsa, aynı partiden isek iyi eğer değilse tükaka yapılmamalı. Veya bize gelecek dendiği zaman iyi bizden gidecek dendiği zaman kötü olmamalı. Çünkü hem bu dünyayı hem de öbür dünyayı düşünmemiz lazım. Bugüne kadar ne kul hakkı yedim ne de yedirdim” dedi.

'5 MİLYON TL BORCUMUZ VAR'
Açıklamalarına devam eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Eskiden Nazilli Belediyesi çalışmıyordu şimdi çalışıyor ama milyon TL’lik borçların içinde yüzüyor" sözlerine gülüyorum.Bunu öğrenmek için bana sormanıza gerek yok. Muhasebede her dönemde çalışan arkadaşlarımız var. Nazilli Belediyesi’ni Milyon TL’lerle almadım. 29 Mart 2009 tarihli bilirkişi raporuna göre kasada 361 bin 746 TL para vardı. Mali borçlar kapsamında 2 milyon 556 bin TL borç vardı. Bunları biz borç olarak görmüyoruz. Önceki arkadaşlarımız yanlış anlamasın. Ama öyle bir duruma getirdiler ki sanki milyon TL’ler vardı. Onları harcadık birde 40-50 Milyon TL borç yapmışız. Bu konuya açıklık getireyim. 29 Kasım 2012’de 3 milyon TL kredi çektik ayda 100 bin TL ödeniyor ve kalan borcumuz 2 milyon 400 bin TL. 29 Aralık 2012’de 1 milyon 600 bin TL kredi çekmişiz ayda 53 bin TL ödeniyor ve kalan 1 milyon 433 bin TL. Bunları tüketim vergisinden gelen parayla ödüyoruz yani öyle su parası, kira parasından gelen gelirimizle değil. Toplam bankalardan 4 milyon 600 bin çekmişiz ve kalan 3 milyon 363 bin TL borcumuz var. İller Bankası’ndan Yapı Yatırım ve Araç Alımı için kredi almışız toplam 1 milyon 685 bin TL borcumuz kalmış. Toplam 5 milyon TL borcumuz var şimdi de kentsel dönüşüm ve düğün salonu gibi yatırımlar için 3 milyon TL bankadan para çekeceğim. O çekeceğim krediyle beraber toplam 8 milyon TL borcum olacak. Öyle söylendiği gibi 45-50 milyon TL borcumuz yok. Tamam bir daha ki dönem için destek versinler ben borçsuz devredeyim. Nazilli Belediyesi nohudun çekirdeğini düşünen bir belediye. 4 yılda 100 Milyon TL yatırım yaptığımızı düşünürsek, borç diye bahsettiğiniz yerde gerek çevremiz gerekse çevre belde ve ilçe belediyelerin borçlarına bakalım. 8 milyon TL borç gerçekten de borç değildir” dedi.

Basın toplantısı daha sonra Başkan Alıcık ile gazetecilerin sohbeti ile devam etti.
Kaynak: İHA