Bakem Art Galeria’ya Sergi Daveti

Kütahya’da sanat alanında faaliyetlerini sürdüren Bakem Sanat Galerisi Pendik Belediyesi tarafından ‘Uluslar arası Geleneksel Sanatçılar Pendik Buluşması’na davet edildi.

Bakem Art Galeria’ya Sergi Daveti
Kütahya Rüstem Paşa El Sanatları ve Kültür Merkezi'nde bulunan ressam Bayram Yıldız, seramik sanatçısı Sezin Erbil Kara ve bitki yaprağı oyma ve ferman sanatçısı Mustafa Er’in oluşturdukları Bakem Sanat Galerisi, oluşturdukları eserlerle ‘Uluslar arası Geleneksel Sanatçılar Pendik Buluşması’na katılacak. Sergiye ile ilgili açıklamada bulunan Bayram Yıldız, sergiye ebru üzerine Kütahya çini desenleriyle ve sulu boya çalışmalarıyla katılacağını ifade ederken, akademisyen Sezin Erbil Kara’nın, Kütahya geleneksel çini desenlerinin seramik üzerinde uygulamalarıyla, Mustafa Er’in ise doğal kauçuk yapraklarının oyulması ile üzerlerine yapılan tezhip, hat ve resim çalışmalarıyla sergiye katılacağını söyledi.

Yıldız, “Kuruluşun ve kurtuluşun kentinin çocukları olarak kültürümüzü, sanatımızı tanıtmak bizim için vicdani ve tarihi bir sorumluluğumuzdur ve bu konuya ivme kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA