2014 Eğitim Öğretim Yılına Doğru

BİLECİK - Bilecik Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili çalmadan, okullardaki son hazırlıkları yerinde inceledi.

2013 yılında inşaatına başlanan Pelitözü İlkokulu ve Ortaokulu binasında son hazırlıkları inceleyen Şişman, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin İşgören ile 2013-2014 eğitim öğretim yılının hazırlıklarını tamamlayan okullarda denetlemeler yaptı.

Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Pelitözü köyü ilkokulu ve ortaokulu binasının 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılmasının sevindirici olduğunu vurguladı.

Yeni dönemde hizmete açılacak okulda 115 öğrenci Pelitözü köyünden, 147 öğrencinin ise yakın köylerden olmak üzere 262 öğrencinin eğitim öğretim göreceğini ifade eden Şişman, şöyle konuştu:

"360 öğrenciye 12 derslikte hizmet verebilme kapasitesi bulunan okulun tüm eksiklikleri tamamlandı. Yarın sabah çalacak ilk ders ziliyle okulda eğitim ve öğretim başlayacak. Öğrencilerin eğitim ve öğretime sorunsuz bir şekilde başlamaları için yoğun hazırlık dönemi geçirdik, Son 10 gündür tüm idareci ve öğretmenlerimizle çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Öğrencilerin sıraları, masaları, kitapları geldi. Okulumuzun suyu akıyor, elektriği, kaloriferleri çalışıyor. Yarın sabah inşaallah öğrencilerimiz velilerimizle birlikte gelecek ve eğitim öğretime başlayacağız. Hem çocuklarımıza hem öğretmenlerimize ve tüm velilerimizle Bilecik ilimize yeni eğitim öğretim yılıyla Pelitözü'ndeki okul hayırlı uğurlu olsun."

Öğretmenlere ve idarecilere sabır, savgi ve şefkatle hizmet vermelerini ve rehberlik yapmaları gerektiğini belirten Şişman, daha sonra Bilecik'te yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanan Anadolu Lisesi ile Anadolu Öğretmen Lisesi ve pansiyonlarını ziyaret etti.

Şişman, burada çocuklarını pansiyonlara yerleştirmek üzere Bilecik'e gelen aileleri karşılayarak, öğrencilerle sohbet etti.

Kız ve erkek öğrencilerin pansiyonlarını inceleyen Şişman, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarında emeği geçen tüm görevlilere teşekkür etti.

Kaynak: AA