Vali Karaloğlu’ndan İznik’e Ziyaret

Bursa Valisi Münir Karaoğlu, İznik ilçesini ziyaret etti.

Vali Karaloğlu’ndan İznik’e Ziyaret
Karaloğlu, ilçede eğitim-öğretimdeki yüzde yüzlük doluluk oranından memnun olurken, ortaöğretimdeki yüzde 92'lik orana da sitem ederek, "Burada da yüzde yüz doluluk istiyorum" dedi

İlçenin eksikleri konusunda yetkililere sorular yönelten Vali Münir Karaloğlu, zaman zaman aldığı cevaplardan tatmin olmadı. İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya ilçedeki MOBESE sisteminin büyük bir eksiklik olduğunu belirten Karaloğlu, 56 güvenlik kamerası sisteminin düşünüldüğü fakat ödenek yetersizliğinden dolayı yapılamadığı cevabını aldı. İlçenin tanıtım sinevizyonunu izleyen Vali Karaloğlu, Bursa Röleve Müdürü Aylin Kırlangıç'dan da tarihi yapılar ve projeler hakkında bilgi aldı. Kırlangıç, Lefke Kapı'nın düzenlemesi için 200 bin liralık ödeneğin geldiğini, 1,5 ay içerisinde ihalesini yapacaklarını dile getirdi. Bunun üzerine Vali Karaloğlu, "Çok geç kalmışsınız, hangi aydayız farkında mısınız. Bu para geri gider yoksa, hızlandırın" dedi.

Kanalizasyon alt yapı çalışmalarının başlayacağı bilgisini alan Karaloğlu, "Neden bu zamana kadar olmadı? Sızan atıklar, mutlaka göle de gidiyordur" dedi.

Vali Münir Karaloğlu, kaymakamlık ziyareti sonrasında Yeşil Cami, Müze ve Şeyh Kudbeddin-i Camii'ni gezdi. İkindi ezanının okunması üzerine Yeşil Camii'nde namaz kılan Vali Karaloğlu, çıkışta kapı önünde sıraya giren çocuklara oyuncak dağıttı.

Oyuncak alan ve daha sonra tekrar sıraya girmek isteyen çocukları tanıyan Karaloğlu, "Sen almıştın, sıradaki arkadaşının hakkını yeme" diyerek uyardı.

Buradan müzeye geçen Vali Karaloğlu, müzedeki restorasyon çalışmalarını da yakından inceledi. Yetkililerden bilgi alırken bahçede bulunan tarihi eserlerin toz toprak altında olduğunu gören Vali Karaloğlu, "Gerekli önlemi alın" dedi.

Geçtiğimiz hafta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Zeki Dursun için okunan mevlide de katılan Karaloğlu, acılı baba Hasan Dursun ve dedesi Hüseyin Dursun'a taziyede bulundu. Karaloğlu, "Allah mekanını cennet etsin başınız sağolsun" diyerek, ikram edilen ayrandan içti. Karaloğlu, daha sonra buradan ayrılarak Ayasofya Camii, Roma Tiyatroları, İznik Çini Vakfı'nı ziyaret ederek Bursa'ya hareket etti.
Kaynak: İHA