Tzob Genel Başkanı Bayraktar, Antalya'da

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kumluca'daki orman yangınında zarar gören çiftçileri ziyaret etti.

Finike Ziraat Odası Başkanlığının yeni binasının açılışını yapan Bayraktar, Korkuteli ve Elmalı ziraat odalarını ziyaretinin ardından Kumluca'ya geldi.

Ortaköy ve Karacaören köylerinde çıkan orman yangınında zarar gören çiftçileri ziyaret eden Bayraktar, çiftçilere "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Yangın bölgesini gördüklerini kaydeden Bayraktar, yaşanan felaketin zararını en aza indirmek için çalışacaklarını anlattı.

Yangından orman kadar çiftçinin de zarar gördüğünü gözlemlediklerini vurgulayan Bayraktar, seraların TARSİM kapsamında olmaması nedeniyle çiftçilere devlet tarafından herhangi bir yardım yapılamadığını söyledi.

Bayraktar, "Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak afetten zarar gören çiftçilerimiz için bir kampanya açacağız. Türkiye genelinde odalarımızdan toplanan yardımı buradaki çiftçilerimize dağıtacağız" dedi.

Bölgede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri tarafından hasar tespiti yapıldığını ifade eden Bayraktar, kendilerinin de bakanlık ve ilgili kurumlarla görüşerek çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek için çaba sarf edeceklerini dile getirdi.

Köy muhtarlarından bilgi alan Bayraktar, çiftçilerle sohbet etti.

Kaynak: AA