Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Edirne'de

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Bundan sonra iki görevim var. Birinci görevim ay yıldızlı bayrağımızı en yükseğe taşımak, ikinci görevim de düşüncelerimizin bayrağını iktidar yapmaktır" dedi.

Ziyaretlerde bulunmak üzere Keşan'a gelen Sarıgül, Cumhuriyet Meydanı'ndaki konuşmasının ardından Yenimuhacir beldesinde halka hitap etti.

Hak, adalet ve bireylerin özgürlüğü için Türkiye'yi dolaştığını belirten Sarıgül, Türkiye'nin içeride huzurlu, dışarıda onurlu olmasını istediğini söyledi.

Sarıgül, "Değişimin zamanının geldiğini sabahtan beri yol boyunca AK Parti, MHP, CHP'ye oy vermiş yurttaşlarımızın gösterdiği ilgi ve alakadan en güzel şekilde anladım. Bugün siz benim içimde uyuyan devi uyandırdınız" dedi.

Mustafa Sarıgül, düşüncelerini hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden bütün yurttaşlara anlatacaklarını kaydetti.

-"Trakya İstanbul'un en güzel noktası olur"

Eskiden ayçiçeği denince akla Trakya'nın geldiğini, bugün çiftçinin giderek ayçiçeği üretiminden kaçtığını belirten Sarıgül, Türkiye'nin her yıl 400-500 ton yağı ithal etmek zorunda kaldığını, sadece sıvı yağ için yabancılara 6 milyar dolar ödendiğini aktardı.

Sarıgül, Ergene Havzası için milyon dolarlar harcanarak hazırlanan projelerin bir türlü uygulamaya konulmadığını kaydederek, "En değerli hayvancılık Trakya'daydı. Kıvırcık koyun deyince Trakya aklımıza gelirdi.Şimdi kıvırcık koyununu anıyoruz. Eğer halkımız daha geniş imkan verirse Trakya İstanbul'un deposu, çöplüğü olamaz. Trakya İstanbul'un en güzel noktası olur" diye konuştu.

Herkesin büyük mücadeleye, büyük güne hazır olduğunu söyleyen Sarıgül, "Şimdi bir kez daha soruyorum. Yarı final maçına çıkmaya hazır mısınız? Zamanı geldi. Değişim kadınları yıllarca beşiklerinizi salladınız. Şimdi İstanbul'u ve Türkiye'yi sallamaya hazır mısınız? Korkmak, çekinmek yok. Tasada, kederde el ele, omuz omuza olacağız" ifadelerini kullandı.

Başkaları gibi yapmayacaklarını ifade eden Sarıgül, şunları kaydetti:

"Ankara'dakilerin yaptığı işi yapmayacağız. 3 tane oy almak için kardeş kavgasını körüklemeyeceğiz. 3 oy için 'Yüzde 50'si benim, gerisi ne yaparsa yapsın' demeyeceğiz. Oy almak için 'Bana oy verenler benim, oy vermeyenlerin Allah canını almasın' demeyeceğiz. Bizim görevimiz şu; biz 1. İnönü'de, 2. İnönü'de, Sakarya'da, Kocatepe'de, Dumlupınar'da, 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek ay yıldızlı bayrağımızı atalarımızın kanıyla yazanız. Komşularımız arasında ayrım yapmayacağız. Zengin-fakir, başı kapalı-başı açık ayrımı yapmayacağız. Muharrem ayı da ramazan ayı da bizim. Bu ülkenin yüzde yüzünü kucaklayacağız."

Büyük bir demokratik buluşmayı hep birlikte sağlayacaklarını söyleyen Sarıgül, şöyle devam etti:

"Yenimuhacir'den bütün Türkiye'ye, bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeyeceğiz. Armudun sapı, üzümün çöpü yok. Büyük buluşmayı hep birlikte sağlayacağız. Bundan sonra iki görevim var. Birinci görevim ay yıldızlı bayrağımızı en yükseğe taşımak, ikinci görevim de düşüncelerimizin bayrağını iktidar yapmaktır."

Sarıgül, konuşma yaptığı otobüsün üzerine davet ettiği gelin ve damada mutluluklar dileyerek, geline bilezik taktı.

Kaynak: AA