Okul Servisinde Tespih Sallanmayacak

ANKARA - ZAFER FATİH BEYAZ - Polis, okul servisi sürücülerinden elbiselerinin temiz ve ütülü olmasını, tespih, zincir sallamamasını, konuşma ve davranışlarıyla öğrencilere iyi örnek olmasını istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, okulların açılmasına kısa süre kala, okul servisi sürücülerine uyulması gereken kurallar hakkında eğitim verdi.

Kıyafetleri, davranışları, konuşmaları, araç kullanma ve trafik kurallarına uyma alışkanlıkları açısından servis sürücülerinin, çocuklar tarafından örnek alındığını belirten emniyet yetkilileri, şoförlerden tutum ve davranışlarıyla örnek olmalarını istedi.

Öğrencilere güvenli bir trafik ortamı oluşturmak için gerekli tedbirler alan polisler, servis sürücülerinin öğrenci, veli, servis rehberi, okul idarecileri, şirket yöneticileri ya da çalışanlarıyla ilişkilerinde ve trafikte daima nazik ve hoşgörülü olmalarını gerektiğini vurguladı.

Eğitim kapsamında, servis sürücülerinden her gün sakal tıraşı olmaları ve kişisel bakımlarına dikkat etmeleri istendi. Görev süresi boyunca firmaların belirlediği kıyafetleri giymeleri gereken sürücülerin elbiseleri temiz ve ütülü olacak.

Sürücüler, görev alanlarında araç içinde veya dışında kesinlikle sigara içmeyecek, tespih ve zincir gibi nesneler kullanmayacak.

-Geç kalan öğrenciye kızılmayacak

Sabah geç kalan, emniyet kemerini takmayan, araç içi kurallara uymayan ve benzeri davranışlarda bulunan öğrencilere kırıcı sözler söylenmeyecek, uygun olmayan bir davranış varsa "Araç İçi Uygunsuzluk Formu" dolduracak ve servis müdürlüklerine iletilecek.

Sürücüler, öğrencileri araca bindirme veya indirmede, çevre trafiğini de dikkate alarak güvenli bir yer seçecek. Öğrencilerin araca binme veya inmeleri sırasında belirlenmiş duraklar varsa bu alanlar tercih edilecek.

Öğrencilerin, tespit edilen güzergah dışında farklı yerlerde inme talepleri kabul edilmeyecek, sorun çıkması durumunda ilgililere ve velilere bilgi verilecek. Öğrencilerin eve bırakılmalarında, aile bireylerinden birine teslim edilmiş olduğundan emin olunacak. Okul servis araçlarına taşınması zorunlu öğrencilerden başka kimse alınmayacak.

-Öğrencinin tuttuğu takım hakkında olumsuz şeyler konuşulmayacak

Sürücüler, öğrencinin kendisini, ailesini, arkadaşlarını, tuttuğu takımı ve benzeri değerleriyle ilgili hiçbir koşulda olumsuz şeyler konuşmayacak. Öğrencilerle iletişim kurulurken sürücüler, laubali davranışlardan kaçınacak, şaka yapmayacak ve konuşurken argo sözcükler kullanmayacak.

Emniyet yetkilileri, sürücülerden kıyafet, konuşma ve davranışlarla öğrencilere iyi bir örnek olmalarını istedi.

Kaynak: AA