Esenyurt’tan Anadolu Çocuklarına Dost Eli

Esenyurt Belediyesi “1 Kalem, 1 Defter” kampanyasıyla Anadolu’da yaşayan yardıma muhtaç 5 bin öğrenciye hediye paketi gönderdi.

Esenyurt’tan Anadolu Çocuklarına Dost Eli
Öğrencilerin okuması için her türlü desteğin verilmesi gerektiğini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçede Suriyeli öğrenciler için okul açacaklarını söyledi.

Esenyurt Belediyesi ile Dosteli Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “1 Defter, 1 Kalem” kampanyasıyla Anadolu’nun farklı yerlerinde yaşayan 5 bin öğrenciye yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde kırtasiye malzemesinden, giyime kadar birçok ürünün olduğu hediye paketi gönderdi. Tokat’tan Malatya’ya toplam 12 ilde yardıma muhtaç öğrencilere için hazırlanan koliler dernek gönüllülerince dağıtım noktalarında sahiplerine verilecek.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, maddi durumu kötü öğrencilere yardım yapılmasının bir sorumluluk olduğunu belirterek, “5 bin öğrenciye eşya gönderiyoruz. 12 ilde kalem, defter ne varsa ayakkabı, elbise de var. Monta varıncaya kadar her şeyi gönderiyoruz. Belli fakir bölgeler var, seçilmiş bölgeler. Onlara yardım ediyoruz. Sağ olsun Dost eli derneğimizin senelik icraatı. 9 yıldan beri biz beraber yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

ESENYURT’TA SURİYELİ ÖĞRENCİLERE OKUL AÇILACAK
İlçede eğitim ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrencilerin de eğitim masraflarını karşıladıklarını belirten Başkan Kadıoğlu, “Okullarda eksiğimiz var elimizden geleni yapmaya çalışacağımız. Suriyeli öğrenciler için de Milli Eğitimle beraber bir okul açıyoruz. Yeri tahsis ettik ama biz kendi kültür merkezlerimizden bir tanesini de geçici olarak tahsis ettik” dedi.

Derneğe verdiği destekten dolayı Başkan Necmi Kadıoğlu’na teşekkür eden Dosteli Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Sakine Tükek, “Bir kız öğrencimizin bana renkli mağaza poşeti istiyorum demesiyle başladı.

Ne yapacaksın renkli mağaza poşetini dediğimde; ‘öğretmenim kara poşetle okula gitmek istemiyorum’ dedi.

12 yıldır Bir Defter Bir Kalem kampanyası adı altında Türkiye genelinde dini, dili, ırkı ne olursa olsun bizim çocuğumuz olsun ve hakikaten o çantaya ihtiyacı olsun. Onların yanında olduk. 8 yıldır da Esenyurt Belediye Başkanımız sayın Necmi Kadıoğlu da dost elinin babası o” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kadıoğlu ve dernek yöneticileri hep birlikte kolileri TIR'a yükledi.
Kaynak: İHA