Trabzon Valisi Öz'e Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

TRABZON - Trabzon'da göreve yeni başlayan Vali Abdil Celil Öz'e tebrik ziyaretleri devam ediyor.

Vali Öz'ü, Almanya Fahri Konsolosu İhsan Alioğlu ile Toprak Mahsulleri Ofisi Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer ziyaret etti.

Ziyarette, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Osmanlı dönemine dayandığını belirten Vali Öz, "Bu gün artık iki ülke arasında hem Avrupa Birliği süreci hem NATO üyeliği ile beraber derin geçmişi olan siyasi, kültürel, ekonomik ilişkiler var. Orada çok sayıda vatandaşımız yaşıyor ve aynı şekilde pek çok sayıda Alman vatandaşı da ülkemizde yaşıyor veya buraya turizm amacıyla geliyor. Dolayısıyla bu kadar siyasi, kültürel ekonomik işbirliğinin yanında turizmde de ciddi bir hareketlilik var" diye konuştu.

Vali Öz, Toprak Mahsulleri Ofisi Trabzon Şube Müdürü Özer'i kabulünde ise ülke genelinde sürdürülen ekmek israfı kampanyasının önemine değindi.

Kampanyanın dünyadaki açlığın önlenmesinde büyük etkisi olacağına işaret eden Öz, "İsraftan kaynaklanan açlığın üst noktalarda olduğunu biliyoruz. Maalesef gıda israfının başta ekmek olmak üzere inanılmaz yüksek boyutlarda olduğunu, özellikle Afrika'daki insanlığın aç kalmasına neden olduğunu görmekteyiz. Dünya genelinde yılda ortalama 870 milyon insan yetersiz beslenmektedir. Bu yüzden de yaklaşık 10 milyon insanın hayatını kaybettiğini üzülerek görüyoruz" dedi.

Kaynak: AA