Okul Servis Şöförlerine Eğitim Verildi

2013-2013 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Niğde genelinde okul servisi aracını kullanan şoförlere eğitim verildi.

Okul Servis Şöförlerine Eğitim Verildi
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ortaklaşa hazırladığı programda şoförlere eğitim verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa, Trafik Şube Müdürü Mümtaz Aycan ve çok sayıda okul servisi şoförleri katıldı.

Eğitim öncesi yapılan konuşmalarda ilk olarak Trafik Şube Müdürü Mümtaz Aycan söz alarak; “Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretime hazırlanması amacıyla 9 Eylül 2013 tarihinde, ilk ve orta öğretim kurumlarında ise 16 Eylül 2013 tarihinde başlayacak olan 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde okul taşıtlarının okul taşıtlarının trafiğe katılmasıyla, trafik yoğunluğunda artış beklenmektedir. Bu kapsamda öğrencilerimizin ve okul taşıtlarımızın karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocuklarımızı daha güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla üzerimize düşen trafik tedbirlerini titizlikle alıp uygulamaya koyacağız” şeklinde konuştu.

Niğde Milli eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, ise yatığı konuşmasında okul servisi kullanan şoförlere önemli uyarılarda bulundu.

Ekinci; “Yapılan işi sevmemiz gerekiyor, bir ekmek kapısı olarak görüyoruz biz mesleği doğrudur. Ancak gönülden bağlanmalıdır kişi işine sevmeli ve çevresini de mutlu etmelidir. Birde özellikle erkek çocuklarımızın rol model olarak aldığı kesimde sanırım şoför arkadaşlarımızın büyük bir yeri var. Sizin vites değiştirirken yaptığınız, hareketler direksiyonu çevirirken yaptığınız hareketler hafızasına kazınıyor. O an aslında siz bir eğitim ve öğretim faaliyeti yürütüyorsunuz. Ağzınızdan çıkan sözler, çaldığınız müzik çocuklarının hafızasına kazınıyor. Dolayısı ile belki yaptığımız işin fakındayız, belki değiliz her türlü olumlu ve olumsuz davranışlarımız bu topluma rol model oluyor. Sizlerden ben şunu istirham ediyorum. Nasıl ki öğretmenlerimiz çocuklarımızın eğitilmesinde önemli bir rol alıyorsa, sizlerde bu görevde bulunuyorsunuz bunun bilincinde olun ve çocuklarla iletişiminiz bu şekilde olsun. Çocuklarımıza bir ağabey, bir baba gibi yaklaşıp yaptığınız ve yapmadığınız davranışlarda örnek olun istiyorum” diye konuştu.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin konuşmasından sonra katılım gösteren şoförlere eğitim programı slayt gösterisi ile devam etti.
Kaynak: İHA