Küreversiteli Öğrencilerinden Başarılı Mutlu Son

Küre ilçesinde yaşayan ve şehir dışında üniversite okuyan öğrencilere yönelik Küre Kaymakamlığı Ar-Ge ve Proje Koordinasyon Birimi tarafından ‘’ Küreversiteli Gençlik Eğitim ve Proje Çalışmaları ‘’ yaz programı sona erdi.

Küreversiteli Öğrencilerinden Başarılı Mutlu Son

10 Temmuz ile 5 Eylül tarihleri arasında 8 hafta süren Küre’de geçirecekleri yaz tatillerini değerlendirmelerine fırsat tanıyan proje kapsamında, öğrencilerin kişisel gelişim ve kariyer planlama, çalışma hayatına dair deneyim kazanma, takım çalışması kapasitelerini artırma ile Küre’nin ortak sorunlarının çözümüne dair projelere katkı sağlamalarını amaçlanan proje çalışmasının final gecesi coşkuyla kutlandı.

Küre İlçe Belediye düğün Salonunda düzenlenen sertifika törenine; Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı,Küre İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yavuz ile ‘’Yer Küre’nin Gençleri Küre de Liderlik, Girişimcilik ve İnovasyon Eğitimleri ‘’ kapsamında ilçe de bulunan İtalyan, Rusya, Azerbeycan,Gürcistan ve Moldova Cumhuriyeti 18 ile 25 yaş arası yabancı ülkeden 26 gencin katılımları ve Küre halkı katıldı.

Küreversiteli Gençlerin faaliyetlerinin sunumu ile başlayan gece Küre Kaymakamı Şahin Kazancı’nın konuşması, Sertifika verilme, Sepetcioğlu gösterisi, Davul zurna gösterisi, Saz ekibi ve müzik ziyafeti, Avrupa birliği projesi kapsamında ilçe’ye gençlerle Küreversiteli gençlerin kültür gösterileri yapıldı.

Küre Kaymakamı Şahin Kazancı konuşmasında,‘’ Biz yaptık, iyi şeylerin başkalarına da ulaşması ve onlar tarafından da yapılması için bazı güzelliklerin anlatılması lazım ki biz onlarla birlikte daha da bir gayret daha da bir heyecan yaşayalım ‘’ vurgu yapan Şahin Kazancı,Dolasıyla arkadaşların yaptıkları bu eylemleri bir gösterişten kaynaklanmadığını zaten biliyoruz, o ince hassas duygularından dolayı teşekkür ediyoruz diyerek sözlerine devam eden Kazancı; ‘’ Ve daha da önemlisi bunu idea edebiliriz sadece Küre için değil, Kastamonu için değil, Türkiye’de yapılmamış proğramı yapıyoruz ‘’ vurgusunu yaptı.
Özellikle daha önce yapılmadığı,daha önce yerine getirilmediği için bir takım şartlanmışları konuştuk. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Küre’nin şartları böyle diye konuştuğumuz bir çok şeyde aslında Küre’nin şartlarının böyle olmadığını yalnızca kendi kafamızdaki bir takım şartlanmışların olduğunu gördük. Bunları aşmanın da en güzel örneğini yine Küreliler bizlere gösterdiler diyerek konuşmasına devam eden Kazancı; ‘’ Biz bu program içerisinde bir çok şeyi umut ettik, bir çok şeyi gerçekleştirmek istedik.Birincisi gençlerin eğitimlerini devam ettirmeleri için yazlarını bu amaçta kullanmalarını istedik ve sekiz farklı kurumumuzun temsilcileriyle buluştular, söyleşiler yaptılar. Öte yandan yine gençlerimiz ile birlikte bir çok aktivite içerisinde bulunduk ve yine onun yanı sıra Matematik bölümünde okuyan, işletme okuyan var farklı farklı alanlarda ama Küre’de düzenlemiş olduğumuz raporu tek tek inceleyerek doğal ürünlerin pazarlanmasını nasıl yaparız, Küre de maden müzesi kurulabilir mi gibi Türkiye de örneği olmayan bir şeyi Küre de düşünmeye başladık ‘’ ifadelerini kullandı.
Şunu şöyle diyebilirsiniz;hani ortada ne var ? Ama bir şeyin ortaya çıkması o kadar kolay olsaydı şimdiye kadar zaten yapmıştınız bunun farkındayız diyerek konuşmasına devam eden Kazancı; ‘’ Ama bunların bir yerde söylenmesi çok önemli ‘’ vurgusunu yaptı. ‘’Çeşitli kurumlarda kurumsal deneyim ve izlenim eld etmek için 15 arkadaşımız 15 kurumda bir hafta boyunca staja tabii tuttuk ‘’ dedi.

Konuşmasının son bölümünde ‘’ Küre de bir sinerci oluşturduk, Küre hakkında düşünmeye bizi sevk ettiler bu hepsinden önemli bir şey’’ şeklinde devam eden Kazancı,Burda en büyük teşekkürü kendilerine ve sonra onları yetiştiren ailelerine etmek istiyorum ve bu geceye katıldığınız için hepinize teşekkür ederim ‘’ dedi.

Kaynak: İHA