Evde Nedeni Belli Olmayan Yangınlar Çıkıyor

TRABZON - Trabzon'un Akçaabat ilçesi Akdamar köyünde İsmail Birinci'ye ait evde meydana gelen, nedeni belli olmayan yangınlar aileyi ve köylüleri endişelendiriyor.

Köyde bulunan ve evinde sürekli yangınların çıktığını ileri süren ev sahibi İsmail Birinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir hafta önce evin bazı bölümlerine iğne bırakılarak olayların başladığını savundu.

Birinci, olanlara bir anlam veremediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"İğnelerden sonra dikiş iğnesi, toplu iğne ve makine iğnesi eve atıldı. 4 gün ara verildikten sonra aynı şeyler yine başladı.

İğneleri, terliklerimizin, halıların altına buluyoruz. Telefonlarımız kırılıyor. Son günlerde de evdeki eşyalar yanmaya başladı.

Durup dururken bakıyoruz ki yanımızdan duman tütüyor. Burada bizim yapabileceğimiz veya birisine diyebileceğimiz bir şey yok. Ne olduğunu bilmiyoruz. Jandarma ve itfaiyeyi çağırdık ve onlarda bir şey bulmadılar, bir şey anlamadıklarını belirttiler. Eşyaları dışarıya çıkarttık, dışarıda da yanmaya başladı.

Yanmaya devam ediyor. Evde eşyamız kalmamasına rağmen evde kalan mobilyalar yanıyor."

İki dönem köyde muhtarlık yaptığını ve hayatında böyle bir olay ile karşılaşmadığını belirten Birinci, beklemekten başka çarelerinin olmadığını ve yakınların yanında bir süreliğine ikamet edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA