CHP Heyeti Şanlıurfa'da

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, "CHP bölgeye en çok milletvekili yollayan parti durumundadır. Bizim Şanlıurfa'da milletvekilimiz yok ama bu bölgeye Şanlıurfalı milletvekillerinden daha çok geliyoruz" dedi.

Oyan başkanlığındaki CHP heyeti Mardin'deki temaslarının ardından Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine geldi. Burada ilk olarak partilerinin ilçe başkanlığını ziyaret eden heyet, daha sonra ilçenin Ceylanpınar Caddesindeki esnafla bir süre sohbet etti.

Heyet üyeleri daha sonra ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının ilçe temsilcilik binasında bir araya geldi.

Burada konuşan Oyan, partilerinin "demokratikleşme ve çözüm" konusundaki görüşlerini anlatmak üzere Şanlıurfa'ya geldiklerini belirterek, CHP'ye karşı ön yargıları kırmaya çalıştıklarını söyledi.

Hükümeti çözüm süreci konusunda eleştiren Oyan, özgür ve demokratik bir Türkiye için 17 maddelik bir çalışma yaptıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu bölgeye ilişkin iktidarın yazılı böyle bir metni yoktur. Bugünkü çözüm süreciyle ilgili temel sorun budur. Metni olmadığı gibi metinde olan herşeye de 'hayır' demektedir. Bu samimi olarak demokrat olmayan bir iktidarla karşı karşıya olduğumuzu gösterir. Samimi olarak demokrat olmayan bir iktidarla biz böyle bir demokrasi adımı içerisine girmişiz ülke olarak, bölge olarak. Bunun hüsranla sonuçlanacağını biz görüyoruz ve bu hüsranın büyük bir hayal kırıklığı yaratabileceği endişesini taşıyoruz."

STK'larla yapılan görüş alışverişi sırasında CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, odada bulunan ve kamera kaydı yapan sivil polisleri dışarıya çıkararak, görüntülerini silmelerini istedi. Bunun üzerine odadan çıkan polis ekipleri, görüntülerini sildi.

-Heyet Suriye sınırında incelemede bulundu

Türkiye'nin Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesine geçen CHP heyeti Kaymakam Musa Sarı'yı makamında ziyaret ederek ilçeyle ilgili bilgi aldı. Daha sonra sınırın sıfır noktasında bulunan Öğretmenevi bahçesine gelen heyet buradan bir süre Suriye'yi izledi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Oyan, ilçenin Suriye'de yaşanan olaylardan etkilendiğini belirterek, "Bunun bölge insanına hem can hem mal hem de ticari ilişkiler bakımından çok büyük zararlar verdiği görülmektedir. Biz bunları bir kez daha yerinde tespit etmeye geldik. CHP bölgeye en çok milletvekili yollayan parti durumundadır. Bizim Şanlıurfa'da milletvekilimiz yok ama bu bölgeye Şanlıurfalı milletvekillerinden daha çok geliyoruz" şeklinde konuştu.

İlçedeki STK'larla Esnaf ve Sanatkarlar Odasında toplantı yapan heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA