Büyükşehir Belediyesi Kanunu

BURSA - AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile köylerdeki yaşamın daha cazip hale geleceğini söyledi.

Şerbetçioğlu, iki gün süreyle İnegöl'e bağlı 20 köyü ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Temasları sonrasında bir değerlendirme yapan Şerbetçioğlu, gezilerinde, Büyükşehir Belediye Yasası'nı anlattığını belirtti.

Yeni yasayla altyapı, ulaşım ve çöp toplama gibi hizmetlerin büyükşehir belediyesi tarafından yapılacağını, köylere daha fazla pay ayrılacağını kaydeden Şerbetçioğlu, içme suyu, yol, ulaşım gibi hizmetlerin, büyükşehir belediyesi tarafından köylünün ayağına getirileceğini vurguladı.

Bu sayede köylerde cıvıl cıvıl bir hayatın başlayacağını ifade eden Şerbetçioğlu, "İnegöl'ün merkez nüfusu 170 bine dayandı. 30 yıl öncesine kadar İnegöl'de şehir merkezi nüfusu yüzde 35, köylerimizin nüfusu ise yüzde 65'ler seviyesindeydi. Günümüzde ise durum tam tersi. Bu yasayla köylerde yaşam daha cazip hale gelecek. 12 yıldır gayretle çalışan kadrolar iş başında. Hepimiz sizin için çalışıyoruz. Varsa sorunlarınızı sizin ağzınızdan dinlemek için geldik" dedi.

Şerbetçioğlu'na, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, Özel İdare Başkan Vekili Murat Gültekin, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, AK Parti il ve ilçe yönetim kurul üyeleriyle İl Genel Meclisi üyeleri İsmail Şimşek ve Osman Güç de eşlik etti.

Kaynak: AA