Başkan Tuna’ya Çevko’dan Teşekkür Plaketi

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi veren ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer ve heyeti, diğer belediyelerinde Sincan Belediyesini örnek almasını istedi.

Başkan Tuna’ya Çevko’dan Teşekkür Plaketi
Çevre gösterdiği duyarlılık, yeşile verdiği önem ve geri dönüşüm çalışmalarına gösterilen özen ile tanınan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya bir teşekkür plaketi de ÇEVKO Vakfından geldi. ÇEVKO Genel Sekreteri Mete İmer, ÇEVKO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yaşar Nadir Atilla ve ÇEVKO İç Anadolu Bölge Sorumlusu Murat Koruk tarafından ziyaret edilen Başkan Tuna’ya ilçede gerçekleştirilen geri dönüşüm çalışmalarından dolayı teşekkür edildi. Sincan’da diğer belediyelerinde örnek alması gereken bir çalışmaların yürütüldüğünü belirten İmer, her belediyeye görev düştüğünü söyledi.

TUNA’YA TEŞEKKÜR
2010 yılından bu yana Sincan Belediyesi ve ÇEVKO ile işbirliği içinde yürütülen geri dönüşüm çalışmalarındaki ivmenin takdir ile karşılanması gerektiğini söyleyen İmer, Sincan’da her yıl 10 bin ton ambalaj atığının ekonomiye kazandırıldığını belirtti.

Bunun yanı sıra pil ve atık yağların toplanmasında da önemli adımların atıldığını belirtti.

Sincan’da geri dönüşüm ile ilgili eğitim seminerlerinin de tamamlandığını vurgulayan ÇEVKO İç Anadolu Bölge Sorumlusu Murat Koruk, “Sincan’da geri dönüşüm çalışmaları çok önemli seviyeye ulaştı. Sadece ambalaj atığı değil pil, atık yağ ve elektronik atık konusunda da çalışmalar sürüyor. Okullarda atık pillerin toplanması için öğrenciler teşvik ediliyor. Atık yağ için de öğrenciler para ile ödüllendiriliyor. Aynı zamanda çok kısa sürede okullardaki bilgilendirme seminerleri de tamamlandı. Çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Tüm belediyelerin bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten İmer; “ Geri dönüşüm çalışmaları ülkemiz için çok önemli. Çöpe giden bir servetin ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Bu konuda Bakanlığımızda yönetmelikler yayımladı. Artık hem halkımızın hem de belediyelerimizin el ele vererek bu konuda bilinç kazanması gerekiyor. Sayın Belediye Başkanımızın çevre konusunda doktora yapması Sincan’da kısa sürede bu kadar yol alınmasında önemli bir etki olduğunu düşünüyorum. Çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu çevre bu dünya hepimizin sahip çıkalım” dedi.

“AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR”
Gelecek nesillere daha iyi ve daha temiz bir dünya bırakmak için herkese görevler düştüğünü belirten Tuna; “İlçemizde halkımızı bu konuda bilinçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle öğrencilerimize şimdiden bu hassasiyeti aşılıyoruz ki ileride bir diş fırçalamak gibi çöplerini ayrı toplasınlar. “Ağaç yaşken eğilir” bunun farkındayız. O nedenle çalışmalarımızda önceliği öğrencilerimize ve gençlerimize veriyoruz. Geri dönüşüm çalışmaları biraz o ülkenin gelişmişliği ile de ilgili. Şöyle ki 10 yıl önceki bilinç ile şu anki bilinç çok farklı. Halkımız artık daha duyarlı. İnşallah bu çalışmalarla da artarak devam edecek. Çocuklarımıza mavi bir deniz ve yeşil bir doğa bırakmak için geri dönüşüme önem vermeliyiz” dedi.

Ziyaret içinde çok teşekkür eden Başkan Tuna, ÇEVKO’nun bu plaketinin ayrı bir yeri olacağını söyledi.

Kaynak: İHA