Atso, Genç Girişimciler İçin Seminer Düzenledi

ANTALYA - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası , genç girişimcilere yönelik "Devlet Desteklerini Anlamak" semineri düzenledi.

ATSO bünyesindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Antalya Genç Girişimciler Kurulu tarafından "Destekli Girişim, Büyük Destekler için Doğru Stratejiler" projesi kapsamında, genç girişimcilere "Devlet Desteklerini Anlamak" semineri düzenlendi.

ATSO Meclis Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç, ATSO olarak Antalya bölgesinde genç girişimcilerin güçlenmesini ve her alanda kendilerini kanıtlamalarını desteklediklerini söyledi.

Genç girişimcilerin karşılaştığı sorunların, temel olarak tüm şirketlerin ortak sorunları olarak görülebileceğini ifade eden Dinç, "Gençlerimizin yenilikçi ve değişimi zorlayan girişim fikirlerine doğru zamanda, doğrudan veya dolaylı finansman desteğinin sağlanmasının yollarını bulmak ve açmak bizlerin sorumluluğu olmalıdır. İşte bu nedenle devlet teşvikleri, genç girişimcilere verilen destekler konusunu ele alıyoruz" dedi.

Proje kapsamında düzenlenecek "Devlet Destekleri Yolculuğu" konulu ikinci seminerin 25 Eylül'de gerçekleştirileceğini bildiren Dinç, ücretsiz seminerin tüm girişimcilere ve girişimci adaylarına açık olduğunu kaydetti.

TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kepez ise "Destekli Girişim, Büyük Destekler için Doğru Stratejiler" projesi ile kendi işini kurmak isteyen genç girişimcileri devlet destekleri konularında bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Seminerde Eren Ege Stratejik Araştırma Geliştirme Hizmetleri Limited Şirketi uzmanlarından Serpil Arslantaş, devlet destekleri hakkında bilgi verdi, girişimcilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA