Alevi konuktan şoke eden 'Allah' sorusu

Beyaz TV'de yayınlanan Objektif programına konuk olan Belgesel Yönetmeni Ayşe Acar, Cami-Cemevi projesine ilişkin gelen bir soru karşısındaki çıkışıyla şoke etti.

Alevi konuktan şoke eden 'Allah' sorusu
Beyaz TV ekranlarında Kadir Çelik'in sunumuyla yayınlanan Objektif programının bu haftaki bölümünde Cami-Cemevi projesi tartışıldı.

Programın konuklarından Belgesel Yönetmeni Ayşe Acar'ın bir soru üzerine yaptığı çıkış, sunucuyu ve ekran başındaki seyircileri şaşkına çevirdi.

Bir seyircinin, 'Bu rızalık meselesi Allah'ın rızası amacını güden bir projeden daha mı öte bir şey acaba?' şeklindeki sorusu üzerine Acar, 'Allah'ın indi ne?' karşılığını verdi.

Sunucu Çelik şaşkına dönerken Ayşe Acar, 'Bu Teolojik bir problem. İnsanı es geçerek Allah ile nasıl buluşmayı düşünüyorsunuz?' diye sordu. Acar şunları söyledi:

'ALLAH'IN RAZI OLDUĞUNU NEREDEN ANLAYACAKSINIZ?'


'İki ayrı Teoloji yorumu vardır Ehl-i Sünnet'in yorumu Allah'ı merkeze alır ve Allah'ı bilmeye çalışır. Bilen bilinenden üstündür. Bu Teolojide Allah'ı bilmesi için Allah olması lazım. Alevi Teolojisinde ise insan merkeze alınır, insan üzerinden Allah'ı tanımaya gayret edersiniz. Yani Hz. Muhammed üzerinden. Allah'ın razı olduğunu nereden anlayacak?'

Acar'ın bu sözleri kaşısında şoke olan sunucu, 'Bu zor bir soru tabi' dedi.

Bunun üzerine Ayşe Acar da, 'Zor bir soru değil, Teolojik bir soru. Allah'ın razı olduğunu insanlar birbirinden razıysa anlarsınız. Yoksa nereden anlayacaksınız? Bir mekanizma mı var?' diye sordu.

Sunucu da buna karşılık, 'İbadetler Allah rızası için yapılmaz mı? Bizim seyircimizde diyor ki; bu Allah rızası için yapılmış bir iştir' dedi.

Acar da, 'Tamam izleyicimize soruyorum Allah'ın rızası olup olmadığını nasıl anlayacak?' diye konuştu.
BEYAZ GAZETE