2. Dünya Ebru Günü

2. Dünya Ebru Günü etkinlikleri çerçevesinde 13 Eylül Cuma günü Zeugma Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 13.30’da ‘Zeugma Sesler ve Renkler Ebru Sergisi’ açılıyor.

2. Dünya Ebru Günü
Amerika, Avustralya, Hollanda, Rusya, Japonya ve Türkiye’den 99 sanatçı ve 199 eserle bugüne kadar yapılmış en çok sanatçı katılımlı ve eserli serginin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı M Rıdvan Fadıloğlu ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal tarafından açılacak.

Anadolu Süsleme Sanatları Derneği başkanı Mesut Osmanlıoğlu yaptığı açıklamada, sergi ve etkinlikler kapsamında düzenlenen sempozyumun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje şeklinde yürütülen projenin konaklama sponsorluğunu İbis Otel’in üstlendiğini belirten Osmanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Bu sergide sergilenen eserlerin satışından elde edilecek gelirle dünyada ilk defa Gaziantep’te Ebru Müzesi kurulması hedeflenmektedir. Gaziantep iş dünyasından bu noktada destek istiyoruz. 99 sanatçının 199 eserle destek verdiği bu projeye eser satın alma yoluyla Gazianteplilerin destek vermesini bekliyoruz.

Sergide her bütçeye göre eser var. Sergilenen eserlerin çoğu 300 TL ile 750 TL arasında, özel eserler 4 bin 500 TL ile 17 bin 500 TL arasında değer taşıyor” diyen Osmanlıoğlu, serginin 13 ile 22 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebileceğini kaydetti.

Sergide Ümraniye Belediyesi’nin katkıları ile Sibel Cansu’nun yaptığı 2,50 x 5,50 metrelik dev Esma-ül Hüsna’nın yanı sıra, Fisun Onamay tarafından 10 ayda hazırlanan ve bin 500 parça ebrudan oluşan Zeugma Çingene Kızı Sergi Özel Eserinin de yer alacağını anlatan Osmanlıoğlu, “Ayrıca, serginin onur konukları olan ebru sanatçıları Gülseren Sönmez’in 33, Gaziantepli sanatçı Leyla Osmanlıoğlu’nun 24 eseri sergilenecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA