Öğretim Yılına Doğru

KIRKLARELİ - Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nce okul servisi şoförleri bilgilendirildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yaşar Dağlı, Esnaf ve Sanatkarları Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, okul servisi sürücülerin kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Okul servisi şoförlerine yönelik sık sık eğitimler düzenlediklerini belirten Dağlı, şoförlerin davranışları, kılık, kıyafet ve temizliği ile öğrencilere örnek olması gerektiğini kaydetti.

Servis şoförlüğünün önemli bir meslek grubu olduğunu ifade eden Dağlı, "2013-2014 eğitim öğretim yılı anaokulu ve 1. sınıflar için başladı.

16 Eylül Pazartesi gününden itibaren de tüm öğrenciler ders başı yapacak. Dolayısıyla okul servisleri Pazartesi gününden itibaren tam anlamıyla çalışmaya başlayacak. Bu konuyla ilgili servis şoförleri ve rehber personel sorumluluklarını bilmek zorunda.

Okul servis araçlarının başta 2918 sayılı kara yolları trafik kanunu olmak üzere kara yolları trafik yönetmeliği ve servis araçları hizmet yönetmeliğine uymasını istiyoruz. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak amacımız kimseye ceza kesmek değil. Yapılan iş ve işlemlerin yasalara uygun olmasını istiyoruz. Yasalar insanların daha güvenli bir trafik ortamında yaşaması için çıkarıldı."

Daha sonra Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Yener Kahyaoğlu, sürücülere servis sürücülerin davranış, sorumlulukları, indirme-bindirme, kapıların açılması, servis araçlarında bulunması gereken özellikler, hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA