Karateci Gençlerin İzmit Buluşması

Türkiye Ümitler, Gençler ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası İzmit’te başladı.

Karateci Gençlerin İzmit Buluşması
Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonun ilk gününde ümit erkekler-kızlar kata müsabakalarıyla, ümitler ve gençler kumite maçları yapıldı.

Türkiye Karate Federasyonu’nun her yıl düzenlediği Ümitler, Gençler ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası, İzmit’te başladı.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’ndaki şampiyonanın ilk gününde ümit erkekler-kızlar kata ile ümitler-gençler kumite müsabakaları yapıldı. 50 ilden yaklaşık 1500 sporcunun katıldığı şampiyonaya en fazla sporcu gönderen il İstanbul oldu. Üç gün sonunda dereceye giren sporcular 15 Eylül Pazar günü bu kez Milli Takım’a girmek için tekrar tatamiye çıkacak.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Kocaeli’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’na olan yoğun ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Karatenin yetenekli gençlerini ortaya çıkaracak bu turnuvanın önemine vurgu yapan Delihasan, “Birçok ilden sporcunun bu şampiyona için Kocaeli’ye gelmesi Türk Karatesi için büyük bir gelişmedir. Karate’de her gün çıtayı biraz daha yükseltiyoruz, şampiyonayı izlemek için gelen seyircilere de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA