Gediz Belediyesi, İlçe Kültürüne Büyük Katkı Sağlayacak Olan İki Kitabı Daha Tanıttı

Gediz Belediyesi, ilçenin kültürüne katkı sağlayacak ve her yönden tanıtımını yapacak olan iki yeni kitabı daha tüm kitapseverlere tanıttı.

Gediz Belediyesi, İlçe Kültürüne Büyük Katkı Sağlayacak Olan İki Kitabı Daha Tanıttı
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erdoğan tarafından kaleme alınan "Gedizli Kabuli ve Divanı" adlı eser ile Hüseyin Göksal tarafından kaleme alınan "19 Yüzyıl Ortalarında Gediz'in Sosyal ve Ekonomik Tarihi” adlı iki kitabın tanıtımı Gediz Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

Gediz Belediyesi tarafından başlatılan "Kültürümüzü Kaybetmeyelim, Kaydedelim" projesi kapsamında baskıları yapılan kitaplar için belediye hizmet binasından tanıtım töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Kültürümüzü Kaybetmeyelim, Kaydedelim" projesi kapsamında gerçekleştirdikleri kültürel çalışmalarla ilçenin tarihi ve kültürel yönden tüm değerlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Saraoğlu, şöyle konuştu: Bu kapsamda ilk olarak belediye bünyesinde bir mehter takımı kurduk. Bugün Gediz Belediyesi Mehter Takımı bölgede adından bahsedilir bir konuma yükseldi. Düzenlediğimiz cirit oyunları da bu kapsamda düzenlenmektedir. İlçemizin tanıtan ve en önemli hazinesi sayılan eserlere gelince; İlk olarak Mehmet Pınar Hocamızın eseri olan Gediz Ansiklopedisi'nin basımı gerçekleştirildi.

Tanıtımı yapılarak kültür yayınlarımızın ilki olarak kamuoyuna sunuldu. 2009-2010 yıllarından bu yana çalışmaları belediye bünyemizde devam eden iki eseri daha kamuoyuna tanıtmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Dizgi ve kapak çalışmalarıyla kendine özgü iki eserin yazarları olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erdoğan ile Hüseyin Göksal Hocalarımız bize ilk geldiklerinde bu eserleri memnuniyetle basacağımızı belirttim. Uzun süren çalışmaların ardından bugün baskıları yapılan eserleri kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Her üç eserde kaynak olarak kullanılabilecek niteliklerdedir. Bu eserleri biz başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Başbakan Yardımcılarımıza, milletvekillerimize gönderdik ve kültür projemizden bahsettik. Amacımız, bu eserlerden gelir elde etmek değil, eserleri kamuoyu ile paylaşarak kültürümüzü yaşatmak ve sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmaktır.

Kaleme aldıkları eserlerle tarihe not düşen ve bizlere de kültürümüzü yaşatma imkanı sağlayan yazarlarımız Başta Mehmet Pınar olmak üzere Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erdoğan ve Hüseyin Göksal'a teşekkür ediyorum."
Konuşmanın ardından eser sahipleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erdoğan ve Hüseyin Göksal'a Belediye Başkanı Saraoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Eserlere sahip olmak isteyenlerin Gediz Belediyesi Gelir Müdürlüğünden temin edebilecekleri bildirildi.

Kaynak: İHA