Büyükşehir, Festival Çarşısı'nı Yenileyecek

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Festival Çarşısı'nı yenileme projelerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Mülkiyet sorunları çözüldü. Burada festival ve halk pazarı esnafına yeni bir Festival Çarşısı yapılacak" dedi.

Festival Çarşısı'nın mülkiyet sorununu çözen Antalya Büyükşehir Belediyesi, çarşıyı yenileme projesini tamamladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, bu alanda yeniden bir planlama yaptıklarını ifade etti.

Akaydın, açıklamasında, "Muratpaşa Belediyesinin bu alanda 4,5 dönüm ve Büyükşehir Belediyesinin 9,5 dönümlük bir alanı bulunuyor. Mülkiyet sorunları çözüldü. Burada festival ve halk pazarı esnafına yeni bir Festival Çarşısı yapılacak" dedi.

Başkan Mustafa Akaydın, sosyal bir projeyi daha hayata geçireceklerini belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Büyükşehir Belediyesi bir proje geliştirdi. Esnafla görüşmeler yapıldı. Esnafımıza yetecek şekilde bir çarşı yapılacak. Bodrum katı otopark, birinci ve ikinci katlarda ise esnafın yeri olacak. En üst katta ise Büyükşehir Belediyesinin kültürel ve sosyal etkinliklerde kullanacağı bir alan olacak. Projenin son aşamasına gelindi, yılbaşına doğru ihalesi yapılarak çalışmalara başlanacak. Bu bölge projeyle yeni bir cazibe merkezi kazanacak. Antalya halkımıza şimdiden hayırlı olsun."
Kaynak: AA