Yetiştirme Yurdu'ndan Üniversiteye

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu’nda kalan Mehmet Can Kurtay, Murat Şahin ve Özgür General Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni (OMÜ) kazandı.

Yetiştirme Yurdu'ndan Üniversiteye
Yıllardır çocuklara iyi bir gelecek sunmayı amaç edinen Samsun Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu, spor alanında yaptığı çalışmalarla, alt tabandan yetiştirdiği çocuklarını her yıl üniversitelere yerleştirmeye çalışıyor.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü'nün başarılı sporcusu Mehmet Can Kurtay, OMÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nü Judo dalında birincilikle kazandı. 8 yaşındayken Samsun Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda Judo sporuyla tanıştığını ve birçok Türkiye derecesine sahip olduğunu belirten Kurtay, en büyük hayalinin ise, gönül verdiği judo sporunda gelecekte başarılar elde etmek ve ülkesinin bayrağını birincilik kürsüsünde dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü'nün bir diğer gururu ise Özgür General oldu. General, OMÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nü Badminton dalında birincilikle kazanarak hayallerini gerçeğe dönüştürdü. 3 yıl önce Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu'nda badminton sporu ile tanıştığını belirten General, düzenli antrenman ve azimli çalışmalar neticesinde bu sonucu elde ettiğini söyleyerek, yurt yönetimine ve antrenörüne sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

OMÜ Beden Eğitimi ve Spor Antrenörlük bölümünü judo branşından kazanan Murat Şahin ise, ağabeyi gibi sporcu olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğini ifade etti.

Spor yaptırarak çocukların hem beden terbiyelerini veren hem de çocukların eğlenirken gelecek sahibi olmalarına katkı sağladıklarını ifade eden Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu Müdürü Mehmet Emin Aydın, Samsun Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu'nun ilerleyen yıllarda üniversiteye daha fazla öğrenci göndereceğini ve bunun için tüm gayretleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kaynak: İHA