Soma, 91. Kurtuluş Yılını Kutluyor

Soma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü 13 Eylül Kurtuluş haftası etkinlikleri Cengiz Topel Meydanı’nda düzenlenen açılış töreniyle start aldı.

Soma, 91. Kurtuluş Yılını Kutluyor
Açılışa AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın yanısıra İlçe Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Hasan Ergene, kamu kurum ve kuruluş amirlerinin yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin halkın ve davetlilerin kurtuluş yıldönümünü kutlaması ile devam etti. Başkan Ergene, Soma’nın bugün varlığını borçlu olduğu kahraman şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı.

Belediye ve kaymakamlığın ortaklaşa çalışması ile Soma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıl dönümünü kutladıklarını belirten Başkan Ergene, "Şehit ve gazilerimizi bu vesile ile bir kez daha anıyoruz. 15 Eylül'e kadar devam edecek kurtuluş etkinlikleri bugün itibari ile başlıyor. Etkinliklere halkımızın geniş katılımlarını bekliyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından program stant alanının açılış kurdelesinin kesimi ile devam etti. Sergi alanlarının açılışını Millettekileri Uğur Aydemir, Özgür Özel ve Erkan Akçay ile İlçe Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Hasan Ergene birlikte yaptı. Sergi açan esnafları ziyaret eden protokol daha sonra Soma Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan yılsonu sergisini gezdi.
Kaynak: İHA