Manisa'dan Kısa Kısa

MANİSA 11.09.2013 - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde üzüm çaldığı iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Turgutlu Yıldırım Mahallesi üzerinde park halindeki kamyonetinden 7 çuval üzüm çalındığı bildirilen kişinin ihbarı üzerine, polis, İstasyonaltı Mahallesi Kervanyolu üzerinde 3 şahsın çuval taşıdıklarını tespit etti.

Operasyonda A. M. isimli şahıs taşıdığı üzüm dolu çuvallar ile yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıdan alınan bilgilere göre kaçan iki şüpheli tespit edildi. A. M. ile yakalanan V. K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer zanlı C. Ç'yi yakalama çalışmaları sürdürülüyor.

- Turgutlulu sporcu Boncuk, üçüncü oldu

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Sancakbeyi Osman Bey Uluslararası Okçuluk Turnuvası'nda üçüncü olan Turgutlulu sporcu Murat Boncuk, "Turnuvada da ülkemizi ve ekibimizi en iyi şekilde temsil ederek 3'üncülüğe ulaştım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Boncuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Biga'da ki şampiyona için takım kaptanı ve takım arkadaşlarıyla çalıştıklarını kaydederek, at üzerinde kılıç, mızrak, kamçı, atlı akrobasi ve okçuluk ve savaş sanatlarını sergileyen Türkiye'nin ilk ve tek ekibi İstanbul Atlı Okçuluk Tarihi Atlı Savaş Sanatları ekibinde olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Ukrayna Kiev'de 24 Eylül'de yapılacak Savaş Sanatları Oyunlarında Türkiye'yi temsil edeceğini belirten Boncuk, gençlere bu tür sporlarla uğraşmaları çağrısında bulundu.

- SAGEM projesi uygulamaya konuldu

Saruhanlı ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından bölge birincisi seçilerek desteklenen "Sosyal Altyapıyı Güçlendirme Eğitim Merkezi" projesi uygulamaya konuldu.

Proje Koordinatörü Hasan Hüseyin Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programları kapsamında ilçede hazırlanan projenin bölge birincisi seçildiğini ve 200 bin lira mali destek aldığını kaydetti.

Bu proje ile ilçedeki gençlik hizmetlerinin iyileştirilmesi yoluyla sosyal alt yapının güçlendirilmesi ve toplumsal gelişime katkı sağlanmasının amaçlandığını dile getiren Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Ajansın izleme ve değerlendirme uzmanları ikinci inceleme ziyaretini gerçekleştirdi. Çalışmalarımızı incelediler. Projemiz sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Şu an proje merkezi olarak kullanacağımız Belediyeye ait eski düğün salonunda tadilat çalışmaları sürüyor. Ay sonuna kadar tadilat bitecek ve kurslarımız başlayacak.

Biz bu projede özellikle dezavantajlı grupların gençlik hizmetlerine ulaşmasını sağlamak, gençlik hizmetleri veren kurumların kapasitesini ve hizmet kalitesini artırmak, gençlerin madde bağımlılığına karşı bilinçlenmesini sağlamak, gençlerin sosyalleşmesini sağlamak, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini Saruhanlı gençliğine hizmet etme konusunda bir araya getirerek koordine etmek gibi amaçlara ulaşmayı hedefliyoruz. Projemiz 9 ay içinde tamamen uygulanmış olacak. 3 yıl boyunca sürecek olan bu proje kapsamında ilçe genelinde 2 bin 75 genç eğitimden geçmiş olacak."

Kocaoğlu, proje etkinlikleri kapsamında kurslar, geziler, sergiler, turnuvalar, sohbet toplantıları, sinema günleri, paneller ve sempozyumlar düzenlenmesinin öngörüldüğünü söyledi.

- Mobil Mamografi Aracı Saruhanlı'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce Sağlık Bakanlığı'na devrilen ve bir süredir Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün kullanımında olan Mobil Mamografi Aracı, Saruhanlı ilçesine geldi.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile birlikte Mamografi aracını ziyaret eden Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, aracın bir hafta süreyle Saruhanlı'da hizmet vereceğini belirtti.

Tay, burada yaptığı konuşmada kadınların mamografi aracında ücretsiz olarak sağlık taramasından geçirileceğini, tarama sonucu meme kanseri riski görülen veya herhangi bir rahatsızlığı tespit edilenlerin sağlık kuruluşlarına davet edilerek tedavi edileceğini kaydetti.

Dünya'da her yıl 1 milyon 400 bin kadının meme kanserine yakalandığını, bunlardan 458 bininin hayatını kaybettiğini dile getiren Taş, şu bilgileri verdi:

"Güncel tıp uygulamalarında meme kanserinden iyileşme oranlarının yüzde 90'lara çıkmasına rağmen bu değer ülkemizde yüzde 60 düzeyinde. Çünkü kadınlarımız geç kalıyorlar. İlimizde meme ve rahim ağzı kanserinde erken tanının daha fazla teşvik edilmesi amacıyla hanımlarımıza yönelik olarak Müdürlüğümüzce geniş çaplı bir kanser taraması başlattık. Kadınlarda en çok görülen ve öncesinde hemen hemen hiçbir şikayet yapmayan bu kanserlerden korunması mümkündür. Erken tanı ve tedavi ile meme ve rahim ağzı kanseri tehlike olmaktan çıkarılabilir."

Kaynak: AA