Mağdur Aile Yardım Bekliyor

Adıyaman’da sağlık durumları iyi olmadığı için çalışamayan ve maddi durumu iyi olmayan karı-koca yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Mağdur Aile Yardım Bekliyor
Adıyaman merkez Bahçecik Mahallesi 2. Çıkmaz sokak numara 132’de ikamet eden 4 çocuklu Abuzer Çapar ve eşi Zeynep Çapar çift yaşam mücadelesi veriyor. Odun keserek geçimini sağlayan ve bir yıl önce üzerine demir kapı düştüğü için yatağa mahkum olan Abuzer Çapar, çalışamaz duruma geldi. Abuzer Çapar’ın eşi Zeynep Çapar’da yine bir yıl önce meme kanseri olduğu için ameliyat oldu. Birisi hasta diğeri vücudunda kırıklar olan çift, eve mahkum oldu.

Dört çocuklarından ikisi evli ikisi ise bekar olan çiftin iki çocuğu çalışıyor. Devlet tarafından kendilerine kömür yardımı dışında yardım yapılmadığını belirten Çapar Ailesi, toprak evde yaşıyor. Kendilerine yetkililerin ve hayırseverlerin yardım etmesini bekleyen Çapar Ailesi, evlerinin damından sürekli toprak döküldüğünü ve yıkılma tehlikesi nedeniyle korktuklarını ifade ediyor.

Abuzer ve Zeynep Çapar’ın kızları Nursel Akbaba, kendisinin İstanbul’da oturduğunu ve iki aydan beri anne ve babasına bakmak için Adıyaman’da olduğunu aktararak, “Annem ve babamın geliri yok. Bizlerde kendi evimizde geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Annem ve babama akrabalarımız ve komşularımız yardımda bulunuyor. Annem kanser olduğu için damdan dökülen topraklar annemin hastalanmasına neden oluyor. Evin tavanının yenilenmesi lazım. Yetkililer ve hayırseverler aileme el uzatsın” dedi.

Abuzer Çapar, hareket edemediğini ve çalışamadığını belirterek, Valilik ve Belediye’den yardım beklediklerini söyledi.

Zeynep Çapar ise kendilerinin akraba ve komşuların yardımıyla yaşamlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Kaynak: İHA