Güzelbahçe'nin Gururu Oldu

Memoriad Dünya Zihinsel Matematik ve Hafıza Olimpiyatı'nda 495 rakamı sırasıyla hafızaya alarak dünya şampiyonu olan 11 yaşındaki Ege Can Meriç, son olarak Ankara’da düzenlenen Memoriad Türkiye Zihinsel Matematik ve Hafıza Olimpiyatı'nda bir rekora imza attı ve yetişkinler kategorisinde 1020 rakamı sırayla hafızaya alarak şampiyon oldu.

Güzelbahçe'nin Gururu Oldu
Küçük Şampiyon, kazandığı kupa ve madalyalarla soluğu Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin makamında aldı ve destekleri nedeniyle teşekkür etti.
Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 150 yetişkin yarışmacıyı geride bırakan sayıların efendisi Ege Can Meriç, İzmirin gururu oldu. “Başarımı düzenli çalışmama ve eğitmenim Abdülmuttalip Akın’nın geliştirdiği özel bir hafıza eğitimine borçluyum” diyen, Ege Can Meriç aldığı bu eğitim sayesinde derslerinde ve günlük yaşantısında başarılı olduğunu söyledi.

Ege Can’nın önce dünya ardından Türkiye yetişkinler şampiyonasında şampiyon olmasında büyük etkisi olan eğitmeni Abdülmuttalip Akın “Hiçbir başarı tesadüf değil. İnsanoğlu yeter ki beynine hafıza teknikleriyle yön versin. Herkes bu başarıya ulaşabilir. 143 ülkenin tescil ettiği Memoriad Zihinsel Matematik ve Hafıza Sistemi'nde Türkiye'ye önce dünya şampiyonluğunu ardından ise yetişkinlerde bir rekora imza atan Ege Can'ı yetiştirdiğim için mutluyum” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de hafıza şampiyonunu kutladı ve başarılarının devamını diledi.
Kaynak: İHA