Çanakkale'deki İzinsiz Gösteri

ÇANAKKALE - AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, dün gece Çanakkale'de yapılan izinsiz gösteriyle ilgili, "Bu saldırgan ve hukuksuz sadece güce dayalı tavırlar, ne AK Parti'yi ne AK Parti'ye inanları ne de Türk milletini hiçbir zaman bu ilerleyişten geri bırakmayacaktır" dedi.

Daniş, partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, yasa dışı gösteri yapan bir grubun özellikle partilerine yönelik saldırgan davranışlarda bulunduğunu ve bunun sonucunda istenmeyen görüntülerin ortaya çıktığını söyledi.

İki kişinin bulunduğu yerde özgürlük olduğunu, özgürlüğün olabilmesi için de bu kişilerin birbirlerinin haklarına riayet etmesi gerektiğini belirten Daniş, şöyle konuştu:

"3 Kasım 2002'den bu yana AK Parti Türkiye'yi hızla demokratikleştirmiştir. Sivil iradeye hakim kılmıştır. Sivil düşüncenin önündeki engelleri kaldırmış, demokrasiyi derinleştirmiştir. Türkiye'de özgürlükler ve ekonomi beraber gelişmiştir. Emek adına bu eylemleri gerçekleştirenler yıllarca üniversiteler ücretsiz olsun diye slogan atanlar, maalesef AK Parti iktidarı döneminde ücretsiz olan üniversiteleri, yoksulluğun ve yolsuzluğun hızla azaldığını görmezden gelmişlerdir. Her ne hikmetse Türkiye'nin adeta prangalarından kurtulmaya başladığı, demokratikleşip, özgürleştiği ve geleceğe hızlı adımlarla yürümeye başladığı günlerde yasa dışı örgütlerce birtakım yasal isimler adı altında ülkenin değişik yerlerinde bu tür eylemler organize edilmiştir. Bu, benim şahsi kanaatimdir. Ben bunların aynı mihraklar tarafından yönetildiğini düşünüyorum. Üzücü olaylardır, özellikle partimize karşı yapılması manidardır. Bu saldırgan ve hukuksuz sadece güce dayalı tavırlar, ne AK Parti'yi ne AK Parti'ye inanları ne de Türk milletini hiçbir zaman bu ilerleyişten geri bırakmayacaktır."

Daniş, zaman zaman değişik platformlarda aynı düşüncede olmadıkları gençlerle bir araya gelmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Benim gençlere söylemek istediğim tek şey şudur; aynı düşünmek durumunda değiliz. Zaten demokrasinin tarifi de bu değil ama biz farklı düşüncelerimizi aynı masa etrafında dile getirebilmeliyiz. İşte bizim zenginliğimiz, olması gereken budur" dedi.

Kaynak: AA