Bayramiç'te Orman İşçilerine Yönelik Seminer

ÇANAKKALE - Bayramiç'te orman işçilerine yönelik seminer düzenlendi.

Bayramiç Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen seminerde köy muhtarları, orman işi yapan kooperatif yöneticilerine ve orman işçilerine seminer verildi.

İş Güvenliği Kanunun getirdiği zorunluluk gereği orman kesim işinde çalışan işçilerin bundan böyle sertifikasız çalışamayacaklarını, bu nedenle bu işi yapan köyler ve köylerdeki kooperatif yetkilileri bu konuda işçilerin eğitim alarak belge sahibi olması gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü görevlisi Orman Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Başar Kavcin, orman işinde çalışan her kişinin mutlaka "Orman Emvali Üretim İşçiliği" kurslarına katılarak orman işlerinde çalışma belgesi alması gerektiğini belirtti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nizamettin Çakıltaş ise orman köylerindeki kooperatifler vasıtasıyla orman kesim işi yapan herkesin bu belgeyi alması gerektiğini, talep olması durumunda ilçe merkezi ve köylerde yeterli kursiyerin olması halinde kurs açacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA