Üniversiteli Gençlere Girişimcilik Fırsatı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İl Genç Girişimciler Kurulu’nun KOSGEB Samsun Hizmet Merkezi ve Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Akademi işbirliği ile projelendirdiği “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” başladı.

Üniversiteli Gençlere Girişimcilik Fırsatı
KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında üniversite mezunu ve üniversite son sınıf öğrencilerinin katıldığı, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” Samsun TSO’da başladı.

10-20 Eylül tarihleri arasında toplam 70 saat sürecek kursun ilk gününde TEB Akademi Eğitmeni ve Girişim Merkezi Proje Yöneticisi Batuhan İşci, kursiyerlere ilk dersini verdi.

Düzenlenen kursla ilgili açıklamada bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “İşsizliği daha aza indirmek ve ekonomiye can vermek amacıyla girişimciliğin mutlaka desteklenmesi gerektiğinin farkındayız. Düzenlediğimiz kursumuz girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, gençlerin potansiyellerinin gerçekleştirilmesine imkan sağlanması, girişimciliklerinin desteklenmesi ve istihdamın artırılması amacı taşımaktadır” dedi.

Gençleri girişimci bir kariyere teşvik etmek için çaba harcadıklarını belirten Murzioğlu, “Sosyal girişimcilik eğitimi ile gençlerimizi toplumsal sorunlara duyarlı, iş ahlakına önem veren, yenilikçi, yaratıcı, sosyal sorumluluk projelerine açık girişimci yapmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin en önemli gücü girişimcileridir. Bu gücü toplumun geneline yaymak ve gençleri de bu gelişmenin bir parçası haline getirmek ülkemizin sürdürülebilir büyümesi için büyük önem taşımaktadır. Bu projenin, ilimizde gençlerin daha girişimci bireyler haline gelmelerine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Düzenlenecek eğitimden sonra gençlerimiz, KOSGEB’in genç girişimcilere sağlayacağı hibe ve kredi desteklerinden yararlanma fırsatı da bulacaklar” diye konuştu.

Öte yandan kurs boyunca girişimci adaylarına, alanlarında uzmanlar tarafından, “Girişimcilik Özelliklerinin Sınanması”, “Pazar Araştırması”, “Pazarlama Planı”, “Üretim Planı”, “Yönetim Planlaması”, “Finansal Plan”, “İş Planı Yazılması ve Sunumunda Dikkat Edilecek Hususlar” başlıklarında atölye çalışmaları ve teorik olarak ders verilecek.
Kaynak: İHA