Hırsızın 'iş' İsyanı

Adana'da hırsızlık ve yankesicilik suçundan 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü, cezaevine gönderilirken "İşsiz olduğum için hırsızlık yapıyorum.

Hırsızın 'iş' İsyanı
Sabıkalısın diye iş vermiyorlar, iş verseler kim hırsızlık yapar" diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Orçun E. (25), 2010 yılında hırsızlık ve yankesicilik olayına karıştı. Bu olayın zanlısı olarak yakalanan Orçun E. yerel mahkemede yargılanarak 5 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Bu cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından Orçun E. yakalanarak Kırıkhan Cezaevi'ne gönderildi. Ancak 28 Haziran 2013 tarihinde izinli olarak çıktığı cezaevine bir daha dönmedi. Bunun üzerine polis, hükümlü Orçun E.'yi aramaya başladı.

Adana Emniyet Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri dün Orçun E.'nin Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde bir evde saklandığını öğrendi. Yapılan operasyonda yakalanarak emniyete getirilen hükümlü, daha sonra evraklarının hazırlanmasının ardından cezaevine gönderildi. Orçun E. cezaevine gönderilirken, basın mensuplarının "Neden hırsızlık yaptın" sorusu üzerine, "İş vermiyorlar, devletimizin içinde devlet var bunu herkes bilsin. Ben işsizim, işsiz olduğum için hırsızlık yapıyorum. Ne iş olsa yaparım ama iş vermiyorlar. Ancak parası olan konuşuyor. İş istedim herkesten istedim ama geliyor sabıkalısın diye iş vermiyorlar. Sabıkalı diye iş vermedikleri için böyle hırsızlığa sürükleniyorum. İş verseler kim hırsızlık yapar" diye yanıt verdi.
Kaynak: İHA