Fethiye Belediyesi’nden Muğla’ya Örnek Hizmet

Türkiye’ye örnek Hayvan Barınağı ile Bakanlığın ve hayvan sever vatandaşların dikkatlerini üzerine çeken Fethiye Belediyesi yeni bir proje ile kendi sınırları dışındaki hayvanlar için yollara çıkıyor.

Fethiye Belediyesi’nden Muğla’ya Örnek Hizmet
Muğla’nın ilçeleri, beldeleri ve köylerindeki hayvanların kontrolünü sağlamak amacıyla mobil hayvan hastanesi için Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Kaymakam Ekrem Çalık protokol imzaladı. Bu sayede çevre Fethiye başta olmak üzere tüm Muğla bölgesi, Fethiye Belediyesi’nin mobil klinik ile kontrol altına alınacak

Hayvan hastanesi olarak adlandırılan aracın ilçedeki tüm köylerde kullanılması için Belediye Meclisi Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya yetki vermişti. Hayvan kısırlaştırma ve hastane görevi gören bu araç için Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye Belediyesi arasında protokol imzalandı.
Protokol töreninde konuşan Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı kurucusu hayvansever Perihan Agnelli, “2003 senesinden 2006 senesine kadar Türkiye genelinde bir otobüs çalıştırdık. Bu otobüs yapıldığı zaman bilhassa hayvan hastanesi olarak yapıldı. Hayvan kısırlaştırma aracı olarak yapıldı. Ve Türkiye’nin birçok bölgelerini gezdi. Bu işi yapmak çok büyük bir maddiyat gerektiriyor. Veteriner hekimlerimiz olması lazım. Benzin, ilaç, şoför gibi sebeplerden dolayı 2006 senesinden beri arabayı çalıştırmadık. Derneğimi kapattıktan sonra aracı da Fethiye Belediyesine hibe etmiştik. Araç o zamandan beri duruyor. Çok eskiden beri bizi destekleyen vakıf vardır. İsviçre’de, Dünya Hayvanlarını Koruma Derneği. Aradılar otobüsü ne yaptığımı sordular. Bende araba duruyor dedim. Lütfen arabayı çalıştır gelen maddiyatı biz karşılayacağız dediler. Aramızda öyle bir anlaşma yaptık. Bize sonsuz güvenleri var. Fakat ben bu derneği tekrar kurmak istemediğim için Fetav Başkanı olarak Dilek Hanım, Kaymakam Bey ile görüşerek kabul ettiler. Bu araba Fetav adına yollara gidecek. Fethiye’ye yaptıktan sonra Ege’ye doğru gideceğiz. 6 ay gibi bir vaktimiz var. Araba senelerdir duruyordu. Yapılması gereken çok işlemler vardı. Sağ olsun Belediye Başkanımız hepsine razı oldu. Kendi bütçesiyle bunları tamir ettirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, “Bunu sadece dünyayı beraber paylaştığımız insanlar adına değil, özellikle sokak hayvanları adına da teşekkür ediyorum. Çünkü Perihan Hanım ile biz bir yolculuğa çıkmıştık. 2000’li yılların başıydı. Ve o iş bizi buraya kadar getirdi. Takriben on bir yıllık bir birliktelikten sonra Türkiye’de ki hayvan hakları ile ilgili çıkan yasanın buraya gelmesinde Perihan Hanımefendinin büyük çabası, emeği var. Kendisiyle beraber çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kendisini kutluyorum. Sayın Kaymakamımızın da bu konuda önümüzü açması sonrası atıl durumda duran bir mobil kliniğimiz vardı. Bunu tekrar etrafımızda ki beldeler, köyler, ilçeler hatta illerin yararlanması konusunda bir protokol imzalıyoruz. Bu konu da Sayın Kaymakamımızın vermiş olduğu güç ile zaten Fetav olarak bu aracın her türlü ihtiyacının karşılanması sonucunda mutabakat vardı. Biz aracı veriyoruz. Yenileyerek, çalışır bir durumda. Kaymakamımızın Başkanı olduğu Fetavımımızda bunun her türlü masrafını karşılıyor. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması konusunda onların tedavisi konusunda her türlü desteği verecek. Böyle güzel insanlar bir araya geldiği zaman güzel sonuçlar ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise, “Ortada güzel bir çalışma var. Özellikle Perihan Hanım gönüllü olarak başlattığı bir çalışma ile dizayn edilmiş bir araç var. Ve bu aracı daha sonra Belediyemize intikal etmiş. Belediyemiz ilgili birimince çalıştırılmakta iken tekrar Perihan Hanımın girişimleri ile Alman Vakfı 24 bin euro ile sokak hayvanlarının bakımı rehabilitasyonu kısırlaştırılması konusunda destek verecek. Bizim bu protokolü imzalamaktaki maksadımız, zaten belediye başkanımız bu işleri yürütüyor. Fetav’da da kendisi ikinci başkan. Pek çok etkinlikte Fetav şemsiyesi altında yürütülüyor. 24 bin Euro hibe alacağız. Altı aylığına. Bir veteriner iki şoför istihdam edeceğiz. En önemlisi de sokak hayvanlarının bakımı, rehabilitasyonu, aşılanması ile ilgili dolaylı olarak insana hizmet edilmiş olacak. Böyle güzel bir amacı gerçekleştirmek için arkadaşlarımızın önünü açacağız. Onlar bu çalışmayı yürütecekler. Fethiye ve Fethiye civarında ki yerleşim birimleri Fethiye ve Muğla dışında ki yerleşim yerlerinde çalışmalarını sağlamak maksadıyla da Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile de aynı protokolü imzalayacağız. Böyle bir çalışmaya destek oldukları için Belediye Başkanımıza ve Perihan Hanım’a, Dilek Hanım’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA