Çorlu'dan Kısa Kısa

TEKİRDAĞ - Çorlu Sinoplular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri için piknik organize etti.

Dernek Başkanı Ramazan Gökçebaş, Çorlu'ya bağlı Ulaş beldesi Çamlık mevkisindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, hemşehrileriyle buluşmanın ve konuklarını ağırlayabilmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, dernek olarak sivil yapılanmayı daha etkin hale getirmek için tüzük değişikliği çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Tüzük değişikliği çalışmaları kapsamında, gençlik ve kadın kolları kurmak için ilk adımı attıklarını ifade eden Gökçebaş, Tekirdağ'ın diğer ilçelerinde bulunan Sinoplular dernekleriyle hemfikir olup 2014 yerel seçimlerinde öncü olacaklarını kaydetti.

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'un da katıldığı şölende, keşkek, pilav, döner ve ayran ikramında bulunuldu.

Şölene, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve çok sayıda davetli katıldı.

-Çorlu Kent Konseyi eğitim seminerleri sürüyor

Çorlu Kent Konseyi'nin ''Eğitim Günleri'' projesi kapsamında düzenlenen "Yatırım projeleri hazırlanması ve değerlendirme" konulu eğitim semineri, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu tarafından verildi.

Çorlu Belediyesi seminer salonunda gerçekleştirilen eğitim programında, Doç. Dr. Gaytancıoğlu, slayt eşliğinde eşliğinde hayata geçirilebilecek yatırım projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur da gelecek eğitim seminerlerine "Girişimcilik, kendi işinizi kurmak ve yaşatmak" konulu seminerle devam edileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Cesur, Gaytancıoğlu'na plaket ve teşekkür belgesi verdi.

-Köy yollarında asfaltı tamirat çalışmaları sürüyor

Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından köy yollarında başlatılan asfaltlama çalışmaları kapsamında, Çorlu'ya bağlı Şahpaz köyü yolunda da onarım çalışması yapılıyor.

Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılı asfaltlama çalışmaları kapsamında Tekirdağ'ın bir çok köy yolu yeniden asfaltlandı.

İl Özel İdaresi ekiplerince hafta sonunda başlatılan yamalama çalışmaları devam ediyor.

Çorlu kavşağından dönüşten itibaren köy içine kadar devam eden yol üzerindeki bozuklukları onaran ve yamalayan ekipler, daha sonra Yakuplu ve Türkmenli köyü istikametindeki yolların da yamalama çalışmalarını gerçekleştirecek.

Bu arada, Şahpaz köyü sakinleri yollarının yamalanması yerine asfaltla kaplanmasını istediklerini belirterek, duruma tepki gösterdiler.

Kaynak: AA