Ağaç Kesilmesini Önlemek İçin Tek Kişilik Eylem

MANİSA - Sarıgöl Belediyesi tarafından ilçe genelinde başlatılan kilit taş döşeme ve kaldırım genişletme çalışmaları sırasında mevcut ağaçların korunması için, 63 yaşındaki esnaf Arif Özdemir, kendini ağaca zincirleyerek eylem yaptı.

Özdemir, kendini 29 yıl önce diktiği çınar ağacına zincirleyerek, genişletme çalışmaları sırasında ağaçların kesilmemesini talep etti.

Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, ilçede hiçbir ağacın kesilmeyeceğini, belediye olarak ağaç dikim çalışmalarına destek verdiklerini vurguladı.

Karcı, şunları söyledi:

"İlçemizin tüm cadde ve sokaklarında kilit taş ve kaldırım genişletme çalışmaları uzun zamandır yapılmaktadır. İlçemizde toplam olarak 110 bin metrekarelik alanda kilit taş ve kaldırım genişletmesi yapılarak, ilçemizde topraklı yol kalmayacak. Bu arada cadde ve sokaklarda yapılacak olan kaldırım genişletme çalışmalarında hiçbir şekilde ağaç kesimi olmayacaktır. Zira gönlümüz buna razı gelmez. Vatandaşlarımız bu konu da rahat olsunlar. Özellikle son yapılan Yokuşbaşı Caddesi'ndeki ağaçların kesilmemesi için, ekiplerime talimat verdim. Oysa Sarıgöl Belediyesi olarak çevreye çok sayıda ağaç dikimi yapmaktayız."

Kaynak: AA