Afyonkarahisar’da Müdür Atamalarına Tepki

Afyonkarahisar’da dün açıklanan okul müdürü atamalarında haksızlık yapıldığını iddia eden Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasının ardından temsili olarak ‘makam koltuğu’ yaktı.

Afyonkarahisar’da Müdür Atamalarına Tepki
Öğle saatlerinde Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen sendika üyeleri, gerçekleştirilen 61 okul müdürü atamasından sadece 5 tanesinin Türk Eğitim-Sen üyesi olduğunu, geri kalan 45 müdürün ise hükümet yanlısı sendika üyesi olduğunu iddia etti.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı istifaya çağırdıklarını söyleyen sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Erol Özsoy, “Müdür koltukları yine peşkeş çekildi. Yönetici atama yönetmeliğinde, 'EK-1 belgeleri mülakat sırasında istenir' ifadeleri olmasına rağmen Afyon Milli Eğitim Müdürlüğü ilk başvurularda istemiş ve müracaat edenlerin hizmet puanlarını ele geçirdikten sonra tepkiler üzerine yönetmelik maddesi uygulayarak tekrar tarih vermiştir ancak atı alan Üsküdar’ı geçmiş ve yargıdan bu konuda kurtulmak için çark etmiştir” dedi.

Kaynak: İHA