Mhp Lideri Bahçeli Kütahya’da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başbakan Erdoğan sizlerin yokluk ve kıtlıkla ödediği vergileri Suriyeli muhaliflere saçmaktadır, Mısır’daki ihvana dağıtmaktadır” dedi.

Mhp Lideri Bahçeli Kütahya’da
Hayma Anayı Anma ve Göç Şenlikleri için Kütahya’nın Domaniç ilçesine gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin ilçe başkanlığınca düzenlenen aday tanıtım mitingine katıldı.

Bahçeli, yaptığı konuşmada iktidarı eleştirerek, Domaniç ilçesinin hükümetin umurunda olmadığını, hükümetin yandaşlar ve rantiyecilere çalıştığını savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı olayları ile gündem değiştirdiğini ve bundan kendine oy devşirmeye çalıştığını ileri süren Bahçeli, “Başbakan Gezi Parkı ile oyalanırken ve hala Gezi Parkından nemalanıp oy devşirmeye çalışırken Domaniç ilçesi aklında bile değildir. Başbakan Erdoğan sizlerin yokluk ve kıtlıkla ödediği vergileri Suriyeli muhaliflere saçmaktadır, Mısır’daki ihvana dağıtmaktadır, Mursi’ye peşkeş çekmektedir. İmralı canisinin yattığı hücresini yeni baştan inşa etmek ve mefruşatını yenilemek için harcamaktadır. Ama sıra size geldiğinde bütçe dengeleri hatırlatılmakta ve sözde ekonomik bahaneler ileri sürmektedir” dedi.

Domaniçlinin üzgün ve çıkmazda olduğunu ve bu çıkmazın çaresinin milliyetçi Harekette olduğunu kaydeden Bahçeli, “Asırlar evvel buraya göç edip gelen muhterem ecdadın torunları aş ve iş kaygısından dolayı maalesef tekrar yollara düşmektedir. Domaniçli kardeşlerimiz başta Bursa İnegöl’deki mobilya ve tekstil atölyeleri olmak üzere her tarafta işinin ve aşının arayışı içerisindedir. Hak kayıpları, ekonomik külfetler ve duyarsızlıklar sizin kaderiniz olmayacaktır. Milliyetçi Hareket sizler için vardır. Milliyetçi Hareket sizlerin yanındadır” diye konuştu.

Domaniç’in Osmanlı’nın kuruluşunda büyük bir öneme sahip olduğunu, Domaniç’in bir yurdun adı olduğunu belirten Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisinin Domaniç, diğer ilçeler ve Kütahya’nın hizmetine talip olduğunu, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerini bir fırsat olarak gördüklerini de ifade etti.

Bahçeli sözlerini Hayma Ana’nın oğluna vermiş olduğu; “Oğul; Boyundan - soyundan olsun olmasın insanlara adil davran. Adaletten ayrılma ki, insanların birlik ve dirlik kazansın. Yurdunda, obanda herkes gezsin. Ululuk isteyen töreden ayrılmasın. Bu dünya bir oturma yeri değildir. Yapacağın iyi ve doğru işlerle insanların hizmetinde bulunursan güzel övünçler senin olur. Yüreğinden inancı, ağzından duayı, davranışından erdemi hiç eksik etme. Bir de sabırlı ol oğul, ekşi koruk sabırla tatlı üzüm olur. Oğul; Beylik dermekle, ağalık vermek iledir. Sofranı ve keseni yoksullara açık tut” şeklindeki öğüdüyle sona erdirdi.

Bahçeli daha sonra Domaniç ilçesi ve diğer bazı ilçelerde 30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde aday olan isimleri açıklayarak partililere tanıttı.

Bahçeli, kendisine yapılan kıl çadır maketi, ve çeşitli hediyeler takdiminin ardından ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA