İzmir’de Dünya Barış Günü Mitingi

İzmir’de 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından yürüyüş ve miting düzenlendi.

İzmir’de Dünya Barış Günü Mitingi
BDP öncülüğünde ÖDP, EMEP, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK İzmir Şubeler Platformu, Alevi Bektaşi Federasyonu üyelerinin de aralarında yer aldığı grup, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü, Basmane ve Konak meydanları arasında gerçekleştirdikleri yürüyüş ve mitingle kutladı.

Basmane Meydanı'nda grupların toplanmasıyla başlayan yürüyüşte, katılımcılar Suriye'ye askeri müdahale hazırlıkları aleyhinde sloganlar atarak Konak’a kadar ilerledi. Burada mitinge katılan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, barışı inşa etmek için toplandıklarını belirterek şunları söyledi:
"Türkiye'de 30 yıldır süren kirli savaşı sonlandırmak, barışı inşa etmek ve Ortadoğu'dan başlayacak bir üçüncü dünya savaşına dur demek için alanlarda. Ne yazık ki, bizim ülkemizin siyasi aktörleri, kendi ülkesindeki barışı görmez ama Ortadoğu'da barışa soyunurlar. Dünyada barış için çaba sarf ettiklerini söylerler. Şimdi soruyoruz, bu 100 yıllık sorunu görmeden, sorunun çözümüyle ilgili küçücük adım atmadan size Ortadoğu'da barış görevini kim verebilir, barışçıl kimliğinizi kim ciddiye alabilir? İster bunun adı Tayyip Erdoğan ister Kemal Kılıçdaroğlu olsun, ilk önce kendi ülkenizde barışı inşa edeceksiniz."
Başbakan Erdoğan'a seslenen Sakık, "Şimdi biz Kürt halkının, Türkiye demokrasi güçlerin bir talebi var sizden; barış komisyonunun, akil insanların size sunduğu o raporları hayata geçirin. Onları geçirirseniz bu sorun çözülür ama siz samimi değilsiniz" dedi.

Miting, Halk Evleri Çocuk Korosu'nun verdiği konserle sona erdi.
Kaynak: İHA