Dünya Barışı İçin Süphan'a Tırmandılar

BİTLİS - Bitlis'e gelen 126 dağcı, Süphan Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi.

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Süphan Doğa Sporları Kulübü Derneğince düzenlenen organizasyonda, Türkiye'nin 26 ili ve 4 ülkeden toplam 126 kişi tırmanışa katılmak üzere Bitlis'e geldi.

SÜPHANDOSD Kulübü Başkanı Adem Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının dünya barışına dikkat çekmek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Artık canlıların, doğanın katledilip insanların öldürüldüğü bir ortamın olmaması adına, barış için Süphan Dağı zirvesi yapıyoruz. Oradan herkesin barış için mücadele etmesini haykıracağız. Çek Cumhuriyeti, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri ve İran'dan gelen dağcılar bu organizasyona katıldılar. Ülkemizin 26 ilinden gelenlerle birlikte toplam 126 kişiyle bu tırmanışı gerçekleştiriyoruz. Bu tür tırmanışları önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz."

Dağcılarla birlikte zirveye tırmanan Aydınlar beldesi Belediye Başkanı Bahattin Alageyik, en büyük amaçlarının 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne destek ve memleketin tanıtımı olduğunu söyledi.

Tırmanış için Rize'den gelen Necla Yıldırım da "Uzun yıllardır dağcılık sporuyla ilgileniyorum. SÜPHANDOSD'un düzenlemiş olduğu etkinliği destek amaçlı buraya geldik" dedi.

Kaynak: AA