Briç Tutkunları Eskişehir’de Buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir’in 91. kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen İkili Briç Turnuvası sona erdi.

Briç Tutkunları Eskişehir’de Buluştu
Eskişehir’in 91. kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Büyükşehir Belediyesi İkili Briç Turnuvası, iki gün süren çekişmeli karşılaşmaların ardından sonuçlandı. 31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında, ESKİ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen turnuvaya İstanbul, Ankara, Bursa, Afyon, Bilecik ve Eskişehir’den çok sayıda sporcu katıldı.

İlk gün yapılan A grubu finallerinde genel sıralamada Funda ve Tayfun Özbey birinci olurken, karışık kategoride Evin Tengiz ve Tezcan Şen, senyör kategorisinde ise Turhan Karalar ve Davut Çırak birinci oldu. İkinci gün devam eden B grubu finallerinde ise genel sıralamada Ramazan Kara ve Burhan Günel, bayanlar kategorisinde Neval Okan birinci oldu.

Turnuva sonucunda dereceye girenlere ödülleri, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ), Genel Müdürü Şahap Bayraktaroğlu, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Özen, Briç Dünya ve Türkiye Şampiyonu Tezcan Şen ve sporcuların katıldığı törenle verildi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Jale Nur Süllü, zihin sporlarına her zaman destek olduklarını belirterek, “Briç sporu zekânın ön planda olduğu bir spor. Briç, satranç gibi zekâ geliştiren sporları ve amatör sporları her zaman destekliyoruz. Turnuvaya katılan tüm sporcuları Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen adına kutluyor, başta ESKİ Genel Müdürü Şahap Bayraktaroğlu ve briç il temsilcisi Gürsel Ünlü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA