Bekdik Türkmenleri, Ereğli'deki Şenlikte Buluştu

KONYA - Konya'da bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Bekdik Türkmenleri Kültür Şenliği, Ereğli'ye bağlı Hortu beldesinde gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, şenlik alanında yaptığı konuşmada, Anadolu kapılarını Türk ve Müslümanlara açan Sultan Alparslan'ın unutulmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Alparslan'ın Anadolu'yu Türklere vatan yaptığını ve Türk beyliklerinin medeniyetin icrasında büyük emekler sarf ettiğini belirten Etyemez, bu tür şenliklerle tarih, kültür ve değer yargıların yaşatıldığına vurgu yaptı.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise toplumların tarih ve kültürleriyle ayakta kaldıklarını belirtti ve şenliğin hayırlı olmasını diledi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da Hortu'dan Türkiye'ye hoşgörü, inançlara saygı, dil ve din farkı gözetmeyen, öteleyici olmayan bir anlayışın sergilendiğini dile getirdi.

Çeşitli gösteri ve konserlerin gerçekleştirildiği şenliğe, Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı ve Genel İdare Kurulu üyesi Mustafa Özkafa, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA